lolek Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Witam właśnie dostałem wezwanie do Urzedu Skarbowego w charakterze sprawcy wykroczenia skarbowego 8O :? i coś mi sie wydaje, że wiem z czym może mieć to związek :oops: :? jak kupowałem motocykl w tamtym roku na wiosne to z deka sie spóźniłem z tym złożeniem tego pitu i zapłaceniem tych 2% przeciągłem to nieświadomie o jakieś 2 tygodnie... :-x jakiego mandata mam sie spodziewać ?? bo tak jakoś smutno mi sie zrobiło :| może ktoś miał taki przypadek albo pracuje w US :roll: :?: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tygrys111 Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Jesli to tylko wykroczenie to nie masz sie co bac strasznie w US glowy Ci nie urwa nie Cie nie zamkna no chyba ze za duzo vatu wyludziles :P zazwyczaj wysylaja wezwania po ktorych tresci mozna sie niezle przestraszyc anie nie taki wilk straszny jak go maluja wiec pewnie skonczy sie na jakims niewielkim mandacie :roll: jesli oczywiscie chodzi tu o pozne zlozenie deklaracji. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Lolek to zalezy od pani która Cie bedzie karała :lol: powagaprzygotuj sie tak na 100zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Draco Fisher Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 ...jak kupowałem motocykl w tamtym roku na wiosne to z deka sie spóźniłem z tym złożeniem tego pitu i zapłaceniem tych 2% przeciągłem to nieświadomie o jakieś 2 tygodnie... Ja też przy moim pierwszym moto miałem identyczny przypadek, że PIT złożyłem po terminie, ale mi kazali od razu odsetki zapłacić... :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pretender01 Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 Witam. Miałem podobną sytuację no i wyszło spoko więc się nie przejmuj. Zakupiłem motocykl na początku listopada 2003r ,PCC w US złożyłem w drugiej połowie stycznia 2004r. więc ponad miesiąc po terminie. Zapłaciłem wymagane 2% podatku a babka tylko coś tam pokręciła nosem , że trochę za póżno. Potem wydział komunikacji i rejestracja bez najmniejszych problemów (swoją drogą bardzo ugodowe babeczki u mnie tam pracują :P ). W czerwcu 2005 dostałem zawiadomienie z US , że ze zwrotu nadpłaty podatku za rok 2004 (PIT-37) US potrącił sobie należną kwotę za zaległość PCC ZA 11/03 . A teraz uwaga - należność w wysokości 7,60zł :lol: ...i to by było na tyle :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek Opublikowano 4 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2006 ...dzięki, troche mnie uspokoiliście, wezwanie mam na walentynki więc wtedy napisze jak to u mnie wyglądało :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 7 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2006 Witam właśnie dostałem wezwanie do Urzedu Skarbowego w charakterze sprawcy wykroczenia skarbowego 8O :? i coś mi sie wydaje' date=' że wiem z czym może mieć to związek :oops: :? jak kupowałem motocykl w tamtym roku na wiosne to z deka sie spóźniłem z tym złożeniem tego pitu i zapłaceniem tych 2% przeciągłem to nieświadomie o jakieś 2 tygodnie... :-x jakiego mandata mam sie spodziewać ?? bo tak jakoś smutno mi sie zrobiło :| może ktoś miał taki przypadek albo pracuje w US :roll: :?: :?:[/quote']Nie PIT-u, tylko deklaracji PCC czyli podatku od czynności cywilno-prawnej. Urząd naliczył odsetki i cierpliwie czekał. Mógł poczekać jeszcze 4 lata, bo dziurę budżetową trzeba łatać. Policz sobie ile odsetek ci przywalą + zwrot kosztów upomnienia. Mandat raczej nie grozi.Jak nie wiesz to podaj kwotę zapłaconą i datę umowy, date wpłaty to ci wyliczę odsetki na 14 lutego.Na wezwaniu z urzędu musi być podana powód wezwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek Opublikowano 14 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2006 ...właśnie byłem odebrać prezent walentynkowy :? maxymalna "nagroda" za spóźnienie się ze złożeniem deklaracji PCC i tym samym opłaceniem podatku od czynności cywilnoprawnych to 1500zł min 200zł ..dostałem 200zeta :? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awful Opublikowano 15 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 ...właśnie byłem odebrać prezent walentynkowy :? maxymalna "nagroda" za spóźnienie się ze złożeniem deklaracji PCC i tym samym opłaceniem podatku od czynności cywilnoprawnych to 1500zł min 200zł ..dostałem 200zeta :? :) a nie doliczali odsetek za kazdy dzień zwłoki? mogło być tak jak HUN napisał: mogli odłozyc na półkę na 4lata(po 5 wygasają długi wobec us) i po tyc 4 latach dowalić odsetki i skierowac sprawe do egzekucji... ale to robią raczej z większymi kwotami... z jednym moim znajomym tak pojechali, ze stracił wszystko- nic nie moze mieć na siebie teraz,bo komornik co miesiąc zagląda... a ja nauczony doświadczeniami co 2 lata łazę do us i proszę o zaświadczenie o niezaleganie z niczym :P . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek Opublikowano 15 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2006 o żadnych odsetkach nie było mowy ... obok mnie gośc dostał za to samo wykroczenie 300 zeta mandatu ... mają poprostu swój "taryfikator" i stawki za poszczególne wykroczenia powinny sie mieścić w tym taryfikatorze a to czy przywala 200 czy 1500 zależy już w głównej mierze od stanu psychicznego/humoru urzednika... :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi