gucio900 Opublikowano 1 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2006 Mój problem jest taki, że biegi źle wchodzą w Simsonie S51 Comfort. Jedynka wchodzi jak sie przytrzyma, dwojka normalnie, ale zeby wrzucić trojke i czworke trzeba lekko cofnąć wajche w dół. Postanowilem rozkrecic ten mechanizm od strony sprzęgła, usunąć wadliwą część lub cos poprawić, ale nie moge zdjąść kosza sprzęgłowego. Odkrecilem te 4(chyba) śróbki ktore są na wierzchu i tą nakretke ktora jest pod tą pokrywką, ale koosz nie chce zejsc w zaden sposob. Moze wiecie dlaczego biego tak dzialają i poradzicie jak zdjasc ten kosz. Drugi problem to nie pamietam jak były poprzykręcane te wszystkie rzeczy w schowku czyli stacyjka bezpieczniki itd. Moze macie jakieś zdjecie tego schowka kompletnego lub mi opiszecie jak to złożyć. Z góry dziękuje Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 1 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2006 Mialem tak samo;]Masz zle wyregolowane biegi;]Teguluje sie srubą tam jest taka pod gaznikie,;]Odkrecasz nakretke i w srodku krecisz takim waleczkiem:P Musisz sobie zrobic taki klucz;]Ja zrobilem z rurki;]ale mozna tez pokrecic szczypcami;]Jezeli nie wchodzi ci jedynka to krec w strone cylindra ale tylko troche jakąć ćwierć obrotu;]zakrec nakretke i zobacz jak chodzi;]To trzeba regulować metodą prob i bledow;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 1 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2006 kosz sprzeglowy powinien zejsc bez problemu ale nie ma sensu tego rozbierac bo to trzeba wyregulowac jak napisal "DiboS60",ja zrobic klucz moge ci napisac i rzucic rysunek bo mamksiazke o simsonie jak cos to napisz na maila albo gg Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio900 Opublikowano 1 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2006 Dzięki wielkie zrobił bym głupote rozkręcając wszystko i się dziwiąć czemu i nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi