Frencci Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Kurde, powiadomienia u mnie wysiadly...myslalem, ze forum umiera. Gomez- jakie masz opony? Sprawdz tez jakiej marki masz klocki cham. z przodu. Czy wskazowka szybkosciomierza nie podskakuje czasem w czasie jazdy?Balzac- wstrzymaj sie z serwisem, szykuje w porozumieniu z kims mala niespodzianke. Napisze Tobie co i jak jutro. Multi zgasla samoistnie podczas grzania czy przegazowki? Spokojnie tylko :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gomez Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Kurde, powiadomienia u mnie wysiadly...myslalem, ze forum umiera. Gomez- jakie masz opony? Sprawdz tez jakiej marki masz klocki cham. z przodu. Czy wskazowka szybkosciomierza nie podskakuje czasem w czasie jazdy?Balzac- wstrzymaj sie z serwisem, szykuje w porozumieniu z kims mala niespodzianke. Napisze Tobie co i jak jutro. Multi zgasla samoistnie podczas grzania czy przegazowki? Spokojnie tylko :evil: Oponz to BridgeStone Batlax BT57. Wskazowka szybkosciomierza nie podskakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.Pastor Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Nr DOT na oponie może być też wskazówką (3 cyfry na boku opony), jest to dokładnie tydzień (dwie pierwsze) i rok produkcji (trzecia cyfra). Cytuj PASTOR GARAGE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Nr DOT na oponie może być też wskazówką (3 cyfry na boku opony), jest to dokładnie tydzień (dwie pierwsze) i rok produkcji (trzecia cyfra). Oczywiscie- to najprostsze :evil: Moze Gomez- looknij jaki DOT jest na gumach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gomez Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Oczywiscie- to najprostsze :cool: Moze Gomez- looknij jaki DOT jest na gumach Chyba jest cos takiego:DOT EN YO VKE3500Czyli mam opony wyprodukowane w drugiej polowie 2000r. To ma sens ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Oczywiscie- to najprostsze :notworthy: Moze Gomez- looknij jaki DOT jest na gumach Oczywiście trzy cyfry będą jeśli oponka powstała w poprzednim wieku (stuleciu), jeśli w tym powinny być 4 cyfry, przy czym dwie pierwsze to tydzień dwie następne to rok np: 07 =2007Pzdr. hose Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balzac Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Witam.Balzac w jaki sposob przeskoczyl w twojej stradzie pasek? jak do tego doszko? Samoistnie czy cos grzebales?PozdrawiamWitaj Prezes_Nowak :smile: trochę głupio mi jest o tym pisać bo..... Motorkowi sam krzywdę wyrządziłem :rolleyes: A chciałem tak dobrze mu zrobić; dobrze umyć i dopieścić przed zimowym snem. W czasie mycia zainteresowała mnie fajka świecowa. Gdybym wiedział ile ona kosztuje to nawet bym na nią nie spojrzał. A tak, nieświadomy kosztów jakie moja ciekawość przyniesie, wyciągam przewód świecowy do „dokładnej obserwacji”. A potem wpycham go z powrotem ale....tak nie za mocno tak (aby nic nie uszkodzić) :banghead: Po umyciu „Włoszki” odpalam silnik aby przyspieszyć proces schnięcia i wycieram plastikowe pokrywy oczywiście zawadzając o przewód świecowy. Fajka świecowa zsuwa się ze świecy i zahacza o pasek rozrządu. W ułamku sekundy uszkadza się fajka i przestawia zapłon. Silnik gaśnie a ja stoję obok z bardzo dziwnym wyrazem twarzy. Tak przyjaciele, to był jak zły sen z którego nie można się obudzić. MASAKRA :eek: PS:Dziś tylko moja narzeczona się uśmiecha mówiąc „ a nie mówiłam ci że Polki są najlepsze” :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 A nie włoszki??????Tak na serio to jak się dowiedzieć co tak naprawdę popsułeś w tym silniczku? Na szczęście zima przed nami.hose Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Chyba jest cos takiego:DOT EN YO VKE3500Czyli mam opony wyprodukowane w drugiej polowie 2000r. To ma sens ?? Pieczatka DOT to taka jajowato-prostokatna pieczatka jakby wgrzana w opone. To z tego spisales? Przypomnij rocznik moto bo 'Daddy' ma skleroze :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balzac Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Dla potomnych zrobiłem trochę zdjęć: minuta przed masakrą pod pokrywąuszkodzona fajka z bliskaprzestawiamy zapłonwalka o dłuższy przewóddużo jeżdżę na Multi.... niestety teraz tylko we śnie :-))))))))) Pozdrawiam :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gomez Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Pieczatka DOT to taka jajowato-prostokatna pieczatka jakby wgrzana w opone. To z tego spisales? Przypomnij rocznik moto bo 'Daddy' ma skleroze :)Tak, tak, VKE3500 - to jest wpisane w "pieczatke". A rocznik moto to 2002r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Tak, tak, VKE3500 - to jest wpisane w "pieczatke". A rocznik moto to 2002r. To zonk- masz siedmioletnia opone! Zmien ja, bo kiedys wybuchnie i bedzie pozamiatane. Seryjnie,przynajmniej Superbike wychodzily na Pirelli. Cos nie gra faktycznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gomez Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 To zonk- masz siedmioletnia opone! Zmien ja, bo kiedys wybuchnie i bedzie pozamiatane. Seryjnie,przynajmniej Superbike wychodzily na Pirelli. Cos nie gra faktycznie!Najwyrazniej poprzedni wlasciciel poszedl na latwizne (tanioche) i zamontowal opony lezakowane.Jutro jak mi sie uda zajrze do klockow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 (edytowane) Najwyrazniej poprzedni wlasciciel poszedl na latwizne (tanioche) i zamontowal opony lezakowane.Jutro jak mi sie uda zajrze do klockow. Oby- 8 tys.km to 'spokojny' przebieg. Ksiazka jest z poza kraju rozumiem? Poszukaj daty jej wydrukowania- jest duza szara strefa produkujaca roznego rodzaju ksiazki serwisowe, zdaza sie, ze np samochody maja ksiazki 'zerowe' wydrukowane kilka lat po dacie jego produkcji. Edytowane 10 Grudnia 2007 przez jacek998 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gomez Opublikowano 10 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Oby- 8 tys.km to 'spokojny' przebieg. Ksiazka jest z poza kraju rozumiem? Poszukaj daty jej wydrukowania- jest duza szara strefa produkujaca roznego rodzaju ksiazki serwisowe, zdaza sie, ze np samochody maja ksiazki 'zerowe' wydrukowane kilka lat po dacie jego produkcji.Raczej z poza kraju. Tzn napisana w jezyku angielskim. Na ostatniej stronie jest Stampato (chyba z wloskiego 'wydrukowano') 03/1999r. Czyli tak jakby wydrukowano ja w 1999r ;)Kiedys bede bogaty i kupie nowke sztuke nie smigana to sie martwic nie bede ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi