balzac Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Japonia..fakt duzo czesci..duzy wybór..z tym sie zgodze :crossy: Nic nie brzmi jednak tak ladnie jak ducat :lalag: Skoro wybralem ducata to jestem przygotowany na wyzsze ceny napraw..i owych podzespołów...lecz pozniejszy usmiech na przejazdzce rekompensuje wszelkie wydatki :lalag: Z tego co czytalem o awaryjności włoszczyzn...to jest tylko mit... Bardzo sie ciesze że tak myślisz i nawet odważyłeś się tym napisać. Nie wiem jak biegle władasz j.angielskim ale podsyłam Ci parę linków. Poszukaj może coś znajdziesz. Wiesz tak naprawdę to motocykle DUCATI, są czymś o czym trudno pisać i je tak po prostu analizować. Bo jak można zrozumieć ludzi z wieloletnim doświadczeniem motocyklowym, którzy kupują motocykl z bardzo niewygodnym siedzeniem, w którym lusterka prawie cały czas wibrują, a gdy przestają to i tak w nich mało widać. Na dodatek przy niższych obrotach silnik potrafi szarpać jak wciekły pies :icon_biggrin: A bańkach powietrza w baku i innych dziwactwach Ducati już nie będę wspominał. Jednak takich ludzi jest bardzo dużo, masz świetną ksywkę i myślę że się nadasz :lalag: A tutaj poszukaj o swoim motorku:link 1?albo tutajlink 2Może trochę pomogłem ? Facet podchodzi do mnie na stacji paliwi mówi:"Panie, coś panu strasznie w silniku stuka, wygląda to na poważniejszą awarię, chyba czas do serwisu podjechać"Ja do niego: "Panie tak ma być to Ducati"Później już w oddali słyszę jak gościu mówi do żony "Kochanie, widzisz tego na motocyklu ? to chyba jakiś wariat"Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 cześć Młodzieży (PZW) - ja jako pierwsze Ducati miałem Monsterka 620ie i nie uważam, żeby był za mały (może dlatego, że sam mam całe 170 cm (bez kasku)) lub mało przydatny. Uważam, że na miejską jazdę lub nawet wypady w pojedynkę w nie za dalekie trasy - nie ma lepszego wyboru. Jeśli chodzi Ci tylko o ten parametr to polecam Monsterka. Jest bardzo zwinny (mimo 60 KM) i niesamowicie lekko się powadzi. Jeśli jednak chcesz coś mocniejszego to polecam większego Monsterka 800 lub 900/1000 (jest tak samo zwinny) lub 750/800 SS (większy brat pokazywanego przez Ciebie 620 SS) a może coś do turystyki - np ST2/3. Jednak STki to zupełnie inna śpiewka - już inna geometria do prowadzenia.PozdrKris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Hallo Nietyporozrzadowce.Ma ktos moze 'wejscia' na lancuchy w konkurencyjnych cenach? Musze zaczac sie rozgladac za jakims. Sprzedam kpl. Pilotow Power...chyba sprzed trzech lat 120/190 z mojej Duki, sa w niezlym stanie,nie klejone itp.;cena 700zl. Ew. pytania poprosze na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Hallo Nietyporozrzadowce.Ma ktos moze 'wejscia' na lancuchy w konkurencyjnych cenach? Musze zaczac sie rozgladac za jakims. Jacek - ale chodzi Ci o łańcuchy na koła (zimowe) :icon_razz: Jak tak to i ja potrzebuje :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Jacek - ale chodzi Ci o łańcuchy na koła (zimowe) :icon_razz: Jak tak to i ja potrzebuje :flesje: O, sorry- nie dodalem tego. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 O, sorry- nie dodalem tego. :eek: :flesje: :crossy: :cool: :eek: :lalag: :flesje: :icon_razz: :( a tak poważnie - ja do mojego poprzedniego Monsterka znalazłem kontakt na Allegro (gościu spod W-wy) który miał b.dobre ceny na DID'a i Sunstary - postaram poszukać jutro namiaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 :flesje: :crossy: :cool: :bigrazz: :lalag: :icon_razz: :icon_biggrin: :biggrin: a tak poważnie - ja do mojego poprzedniego Monsterka znalazłem kontakt na Allegro (gościu spod W-wy) który miał b.dobre ceny na DID'a i Sunstary - postaram poszukać jutro namiaty Zdaje sie, ze i do Niego napisalem dzisiaj, poczekam na odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 (edytowane) Zdaje sie, ze i do Niego napisalem dzisiaj, poczekam na odp. ja kupowałem od: motopasjaBiuro Doradcze Jerzy Szumielewiczal.Jana Pawła II 4805-230 Kobyłkatel: 609-450-084tel: 691-381-933tel: (22)786-40-26 w zeszłym roku zaproponowali dobre ceny (tylko trzeba zwrócić uwagę na zapinkę - czyli zakuwkę) Edytowane 25 Listopada 2007 przez Muminek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 ja kupowałem od: motopasjaBiuro Doradcze Jerzy Szumielewiczal.Jana Pawła II 4805-230 Kobyłkatel: 609-450-084tel: 691-381-933tel: (22)786-40-26 w zeszłym roku zaproponowali dobre ceny (tylko trzeba zwrócić uwagę na zapinkę - czyli zakuwkę) Ok, zobacze. Zadnych zapinek...brrr bo spadaja na autostradzie podczas jazdy na Desmomeeting do Bialokosza ;-]. Jedynie zakuwki ;-] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Ok, zobacze. Zadnych zapinek...brrr bo spadaja na autostradzie podczas jazdy na Desmomeeting do Bialokosza ;-]. Jedynie zakuwki ;-] amen :biggrin: a co planujesz - coś z czerwienią (pod kolor plastików :icon_biggrin: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 amen :( a co planujesz - coś z czerwienią (pod kolor plastików :( ) Nie, po prostu powinienem dokonac zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozytywnie Zakrecony Wariat Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Balzac i Muminek dziekuje za cenne rady :P :( Co do motocykla to napewno bedzie sluzyl mi on do jazdy po miescie(dojazdy do pracy i z pracy oraz przejazdzki dla czystej przyjemnosci...jak i blizsze oraz dalsze wypady poza miasto)...dlatego zainteresowalem sie modelem Sport 620 SS(gdyby ktoś z was nim jezdzil to bardzo chetnie poczytam jak sie sprawuje,chyba ze wiekszego brata ktos dosiada to rowniez prosze o informacje) .Dziekuje za linki...angielski znam dobrze...dogadac i przeczytac dam rade :( Cytuj "Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balzac Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 (edytowane) Balzac i Muminek dziękuję za cenne rady :) :) Aczkolwiek sam mam więcej pytań niż odpowiedzi jeżeli chodzi o Ducati, to cieszę sie ze mogłem coś doradzić :D Właśnie czytam o wymianie łańcucha (nie zimowego :biggrin: ) i jest napisane " weź do reki the chain adjuster tool" . Narzędzie to tylko na stronie www obejrzałem. Macie takie coś ?narzędzie 1narzędzie 2Albo tu w zestawieGdzie to można kupić ?Pozdrawiam Edytowane 25 Listopada 2007 przez balzac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gomez Opublikowano 25 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2007 Balzac i Muminek dziekuje za cenne rady :) :) Co do motocykla to napewno bedzie sluzyl mi on do jazdy po miescie(dojazdy do pracy i z pracy oraz przejazdzki dla czystej przyjemnosci...jak i blizsze oraz dalsze wypady poza miasto)...dlatego zainteresowalem sie modelem Sport 620 SS(gdyby ktoś z was nim jezdzil to bardzo chetnie poczytam jak sie sprawuje,chyba ze wiekszego brata ktos dosiada to rowniez prosze o informacje) .Dziekuje za linki...angielski znam dobrze...dogadac i przeczytac dam rade :biggrin: Witam, Ja posiadam starszego brata.A dokladniej :http://www.motorcyclespecs.co.za/model/duc...50ssie%2001.htmTylko ze czerwony.Rasowe DUCATI, drży, szarpie i meczy nadgarstk Ale, jesli pogoda pozwala, to po Wawie jezdze nim a nie samochodem. Poczatkujacy musi mu chwile poswiecic zeby go wyczuc. Moja kobieta (swiezo upieczona motocyklistka) potrzebowala ok 45 min :D )Warto sie wybrac na dluzsza przejazdzke przed zakupem. Ja tego nie zrobilem i sie okazalo ze kupilem egzemplaz ktory cierpial na wyciek oleju z tylnego cylindra (ponoc jest to dolegliwosc tego modelu)Ale jak sie z tym uporalem, to nie robie przy moto nic oprocz czynnosci eksploatacyjnych (plyny, olej itd..)To tak z grubsza, Pozdro wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekD Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Hallo Nietyporozrzadowce.Ma ktos moze 'wejscia' na lancuchy w konkurencyjnych cenach? Podajcie specyfikację i ceny jakie dostaliście - może moje źródło będzie atrakcyjniejsze :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi