Skocz do zawartości

Rozmiar deszczówki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Planuje kupic na louis.de deszczowke. Powiedzcie mi jak to jest z jej rozmiarem, bo rozmiarowka jaka tam jest, jest chyba przedewszystkim na kombinezony. Zmierzylem wszystkie swoje wymiary, ktore sa wymagane (w zalozonym kombinezonie) i wyszlo mi, ze albo jestem niewymiarowy, albo ta rozmiarowka wogole nie pasuje do deszczowek. Np. w rozmiarze L pasuje mi dlugosc nogawki i reki ale juz w pasie albo w klatce piersiowej ledwo bede sie miescil. Moze ktos zamawial deszczowke, niech napisze jak wybrac rozmiar?

Witam. Ja zamówiłem z Louisa model proof ( są one w kolorze czarno-czerwonym ) i też miałem obawy. Rozmiar kombi mam 54, więc sądziłem że regen będzie o nr większy. Jednak tak nie jest. Przy wyborze rozmiaru sugerowałem się tabela rozmiarów z louisa, która określiła moje rzeczywiste wymiary, bez kombi, na XL. Podobną tabela kierowałem się przy wyborze kombi. Także u mnie 54=XL. Mam 182 cm wzrostu i 85 kg wagi, troche wystający brzuch :lol: . Jakbym był grubszy, wziąłbym chyba XXL. pzdr

jesteś niewymiarowy bo rośniesz chłopie ( 17 l)

Jest dokładnie tak, jak piszesz. Ja kupowałem przeciwdeszczówke: Louis PCV Regenjacke nr: 205057 i Louis PCV Regenhose nr: 205058 (katalog 2005 strona 191). Kurtkę musiałem kupić w rozmiarze L, a spodnie M. Mój kuzyn miał dokładnie ten sam problem. Najlepszym rozwiązaniem jest podjechać do Berlina i przymierzyć, w przeciwnym razie mogą być kłopoty.

BTW:

Ta przeciwdeszczówka jest niczego sobie o ile dobrze dobierzesz rozmiar i będziesz ostrożnie obchodził się z zamkiem. Inna sprawa, że jeździłem w niej jedynie w niskich temperaturach i mimo, że jest wykonana z PCV nie pociłem sie. Nie wiem jak będzie się sprawować latem w polskich warunkach. Sądzę, że zlejesz sie potem.

Pozdrawiam.

Zobacz: http://www.louis.de?topic=artnr_gr&artnr_gr=205057

Inna sprawa, że jeździłem w niej jedynie w niskich temperaturach i mimo, że jest wykonana z PCV nie pociłem sie. Nie wiem jak będzie się sprawować latem w polskich warunkach. Sądzę, że zlejesz sie potem.

Moim zdaniem w deszczowce jezdzi sie w deszcz, a w deszcz na ogół nie jest za gorąco. :(

A co do rozmiaru to pomyslalem żeby przejechac sie do sklepu, przymierzyc i zobaczyc jaki rozmiar bedzie mi pasowal.

Pozdrawiam.

Marian