Skocz do zawartości

Nowe prawko a lusterka (samochód)

toowdie
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

miałem 17.01 egzamin w Krakowie, i przed egzaminem egzaminator przyszedł i wszystko wytłumaczył jak będzie na nowym egzaminie, lusterka ustawia się tylko raz, musze powiedzieć że ten poszerzony łuk jest banalny elegancko prawa ręka na siedzienie obok i patrzymy przez szybe, przez lusterka kontrolujesz ew. kierunek, nic prostszego. Zresztą musze sie pochwalić że było to moje pierwsze podejście do egzaminu na B i zdałem z czego się bardzo ciesze, na wiosne czeka mnie jeszcze egzamin na kat A mam nadzieje że pójdzie równie łatwo.

Pozdrawiam.

Witam

miałem 17.01 egzamin w Krakowie' date=' i przed egzaminem egzaminator przyszedł i wszystko wytłumaczył jak będzie na nowym egzaminie, lusterka ustawia się tylko raz, musze powiedzieć że ten poszerzony łuk jest banalny elegancko prawa ręka na siedzienie obok i patrzymy przez szybe, przez lusterka kontrolujesz ew. kierunek, nic prostszego. Zresztą musze sie pochwalić że było to moje pierwsze podejście do egzaminu na B i zdałem z czego się bardzo ciesze, na wiosne czeka mnie jeszcze egzamin na kat A mam nadzieje że pójdzie równie łatwo.

Pozdrawiam.[/quote']

No ale też musiałeś sie zatrzymać max.40cm przez linia czy jak??

Tak, każdy podczas nowego egzaminu praktycznego musi przynajmniej raz zaparkować na mieście, u mnie było to parkowanie równoległe oczywiście między samochodami, miejsca było aż nadto także spokojnie sie wcisnołem, następnie miałem zawracanie posłużyłem sie skrzyżowaniem, podczas tego manewru musi być wykorzystany bieg wsteczny, to również poszło gładko.

Także egzaminu nie ma sie co bać, trzbea do tego podejść bez stresu, ja tak uczyniłem i wszystko wyszło elegancko.

Pozdrawiam.