Wicher Opublikowano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 Witam wszystkich :) Mam drobny problem z elektryką w Fazerze 600 z 2001 roku, a niestety jestem w tej dziedzinie zielony i może znajdzie sie tutaj ktoś, kto móglby mi pomóc :P Przejdę do meritum sprawy :) Nie dziala mi glówny wlącznik swiatel drogowych. Jednak ten maly przycisk slużący do tzw."mrugnięcia" dziala i następuje zmiana mijania-drogowe. Po przekręceniu kluczyka slychać cyknięcie(czasami dluższe)tego przekaźnika przy akumulatorze. Zaświeca się kontrolka poziomu oleju, rezerwy i kontrolka cieczy chlodzącej i za chwilke gasną (to uznalem za normalną procedurę). Gdy silnik już pracuje i wciskam tzw."mrugniecie", to zapalaja się w/w kontrolki + znikają wskazania licznika kilometrów i zegarka+wskazówka obrotomierza opada do samego "zera". Po odpuszczeniu"mrugniecia" wszystko wraca do normy, jednak po kolejnej próbie problem nie zawsze się pojawia. Rozebralem przelacznik, wszystko jest tam na swoim miejscu, ale po zwarciu kabelków od "mrugniecia" następuje zmiana, po zwarciu kabelków z przelącznika glównego nie widać efektów :/ Rozumiem, ze nie doplywa tam prąd, ale co z tymi zapalajacymi sie kontrolkami w czasie "mrugniecia" i cykającym momentami dłuzej przekaźnikiem ?? Za wszelkie cenne porady i ewentualna pomoc z góry dziekuje ;) Pozdrawiam Michał ;) Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 Wicher możemy pogadać o elektryce ale na Boga proszę Cię zmień avatar 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 Pgr jak zwykle spamuje och ty :) wzniuslbys tu cos twurczego :) wkoncu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 No widzę bronx że pochwaliłeś się wiedzą z zakresu... :) Hmmm... W tym temacie nie jestem ekspertem. Badałeś sam przekaźnik? Na poczatek sprzawdź czy nie wisi gdzieś luźny kabelek choć to raczej wiązki. Nie zalało Ci ostatnio instalacji? Może dłaeś mu po żebrach Myjką ciśnieniową... Woda nie powinna sie nigdzie dotsac bo to nie instalacja z lata 80-tych ale jak to w przyrodzie bywa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 15 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 Nie no instalacja nie była zalana i nic z tych rzeczy :) Juz któraś z kolei osoba zasugerowała mi zebym sprawdzil dobrze połączenie masowe i chyba od tego zacznę :) Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 No widzę bronx że pochwaliłeś się wiedzą z zakresu... ;) Bo widzisz ja z nim na PW flirtuje :) , zobaczymy co wyjdzie z naszego romansu :P Ucieka masa lub napiecie , tylko trzeba dojsc gdzie :) zracje ze pojawia sie podczas pstrykniecia blinda cos mi podpowiada ze bedzie to + , zobaczymy jak skonczymy mierzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGR Opublikowano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 No to owocowych badań chłopaki. I opisać co to było koniecznie :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi