duff Opublikowano 8 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2006 Witam,czym wyczyścić biały proszkowy nalot po kwasie akumulatorowym? Kwas sączył sie z aku i kapał na ''regulator'' tylniego zawieszenia, jest też zalany jeden wahacz (aluminium), ale podobno nawet polerka nie pomoże bo i tak będzie ślad :buttrock: Co wy na to?pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 8 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2006 Przerwac reakcję chemiczną czymś zasadowym. Ja bym zasmarował rozmoczonym szarym mydłem na noc, a potem wyszorował szczotką drucianą żeby całego syfu się pozbyć.Elementy stalowa zamalujesz, natomiast aluminiowe są bardziej podatne na wżery niż stal, chyba tylko lakierowanie proszkowe zatuszuje sprawę. O ile za pierwszym razem proszek dobrze zaleje ślady.Kiedyś odnawiałem obręcze z drobnymi wżerami i trzeba było po pierwszym proszkowaniu szlifować papierem ściernym zeby wyrównac, a dopiero za drugim razem ślady zostały ukryte pod proszkiem. Nófka wyszła:D Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi