eloelo Opublikowano 1 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2006 Gratulacje ! Najlepsze moto jakie mogles kupic :DYamaha :PA co do spalania to sie tak nie ciesz :)Bo jak rozmawialem z ludzmi co maja yzf'y to mowia ze tez palą ladnie :)Nie robisz mieszanki ale olej wymieniasz co 1000 km, tak samo regulujesz zawory.Wiec mowienie ze taniej jest utrzymac 4t mija sie z prawda ;)są to mniej wiecej podobne koszty Niech ci sluzy jak najlepiej :D A co do odpalania, poprostu musisz wyczuć to.Ja u siebie pierwszego dnia jak mi motor w terenie zgasł 20 minut odpalalem :Dteraz jeden kop i jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SimsonFun Opublikowano 1 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2006 No cóż pozostaje mi tylko pozazdrościć nowej maszynki i życzyć jak najmniejszej ilości awarii i wywrotek oczywiście!!! Pozdrawiam! i bardzo udanego nowego sezonu życze, niech się maszynka spisuje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żubr Opublikowano 1 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2006 jezeli masz dzwigienke dekompresatora to odpalanie nie powinno stawarzac problemów :P -ciagniesz dzwigienke tak aby miala luz potem delikatnie i powoli kpoiesz kickstarter tak aby odskoczyla dzwigienka wtedy kopiesz ile fabryka dala -jak odpalasz zimnego to ustaw ssanie na najwiekszej pozycji i kickstarter najpierw delikatnie(bez dekempresatora) sprobój kopnac powoli, powinies wtedy wyczuc charakterystyczny przeskok walu, po tym zaiegu tez odpala sie lzej(oczywiscie ssanie nie ma nic do tego) jak kupiles moto to chyba ktos ci pokzal jak uzywac dekompresetora?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stopowicz Opublikowano 1 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2006 Gratuluje super maszynka!!! Zyczę bezawaryjnej jazdy i oczywiscie zero kontuzji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 1 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2006 Za dobry rok trzeba zaplacic przynajmniej 7tys zł. Spalanie o wiele wieszke + olej do mieszanki >30zł litr Przy tylu godzinach ile chce wyjezdzic w sezonie tlok musial bym zmieniac przynajmniej 2x. A tak doplacilem 3tys zł i mam niedymiacego pieknego 4t Z tym olejem to wcale tak kolorowo nie jest bo w yz250f przeciez co 1000km warto wymienic a prawie 2litry wchodza takze wychodzi podobnie :mrgreen: Sprzeta gratuluje naprawde! Fajna maszyna! Szkoda ze nie ma czegos z tej klasy ze starszych rocznikow, bo wtedy moze bym sie pokusil :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduras Opublikowano 1 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2006 Sprzeta gratuluje naprawde! Fajna maszyna! Szkoda ze nie ma czegos z tej klasy ze starszych rocznikow, bo wtedy moze bym sie pokusil Taa ale wyobraź sobie taką YZ z 90-95roku , trup nic wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 1 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2006 mialem okazje zaliczyc rundke na KX125 oraz Exc450 wiec wiedzialem dokladnie co to znaczy jazda na 4T KX 125 to nie 4T tak jak piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fik554 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2006 fik554 napisał: mialem okazje zaliczyc rundke na KX125 oraz Exc450 wiec wiedzialem dokladnie co to znaczy jazda na 4T KX 125 to nie 4T tak jak piszesz. Heheh :P Mialem tutaj na mysli roznice miedzy kx125-2t a exc450-4t :DA ogolniej poprostu sposob oddawania mocy w 4t :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
>DANIEL< Opublikowano 1 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2006 Dołącze się do gratulacji :P A maszynka ładna i te czarne felgi moje ulubione :D Naprawde super sprzęt :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatriX Opublikowano 2 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2006 No wielkie gratulacje :) ;) Ładnie zaszalałeś :D Ja też cały czas kase zbieram na ten że modelik :P PoZdrO :) I miłych wrażeń na nowym "motorku" :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 2 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2006 Powiedz nam czy juz odpaliles motor ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly-PMI Opublikowano 2 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2006 Jak narazie udalo mi sie dwa razy samodzielnie odpalic motocykl Embarassed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fik554 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2006 eloelo Dzieki za wszystkie rady co do odpalania :DZaraz zmykam do garazu troche pokopac :)Nie smiejcie sie ze mnie ale naprawde mam duzy problem z odpaleniem :oops: :) Mam nadzieje ze dzisiaj sie uda :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 2 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2006 eloelo Dzieki za wszystkie rady co do odpalania Zaraz zmykam do garazu troche pokopac Nie smiejcie sie ze mnie ale naprawde mam duzy problem z odpaleniem Mam nadzieje ze dzisiaj sie uda Wybacz ale cos musi byc nie tak... BArtka WR'ke chyba za drugim razem odpalilem i reszta " palacych" ( :( ) podobnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfonso Opublikowano 2 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2006 Pełen wypas to rozrusznik w motocyklu, się nie dziwię tobię zapalając motocykl na kopniak można czasami się umęczyć, rozrusznik to jest to. Po dłuższym postoju moto zapala za 5 lub 10 podejściem... a jeszcze jak się stopa ześlizgnie lub odbije w piszczel to już wcale ciekawie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi