tomekkula Opublikowano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2005 Jutro jak dobrze pójdzie to pojade zobaczyć i ewentualnie kupić simsona S51 :evil: mam pytanie to będzie mój pierwszy motor więc jestem w tym trochę zielony i powiedzcie co należy sprawdzać przy zakupie simsona? gdzie są wybite numery które należy sprawdzić z dowodem? i jeszcze gość mówił że cylinder i tłok są niemieckie jak to sprawdzic?aa i jeszce jedno jaka jest umowa kupna-sprzedaży dla motorowerów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marshall Opublikowano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2005 Umowa kupna - sprzedaży pojazdu. Znajdziesz na google. Motorower to pojazd, więc umowa taka jak dla samochodu czy motocykla. Numery wybite sa na tabliczce i na ramie. Numer silnika juz nie jest istotny, ponieważ jest on cześcia zamienną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin17Tbg Opublikowano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2005 A sprawdzić warto stan opon, całą elektryke (kierunki, światła, "pipcyk"), czy nie ma nigdzie pęknięć, czy wszystko działa (licznik, przełączniki), czy nic nie tłucze się w silniku no i ogólny stan wizualny czyli lakier, polerka itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi