Dar-o Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 Witam forumowiczów w ten piękny wigilijny poranek dobra przejde do rzeczy. Ojciec chciałby se kupic motocykl, taki do zabawy na gorkach i w lesie jednak ma konkretne wymagania a ja jestem laik w tych sprawach a szukanie w katalogach za dużo by mi zajeło. Wole wiec zaczerpnac info od osob doświadczonych. :oops: a wiec.... Motocykl ten to ma być Enduro ewentualnie SM. Kolejna sprawa to iz musem jest 4T. 250ccm to minimum raczej silnik o pojemnosci 400-600. Dokładnie nie mówił ale jezdzic potrafii wiec z silniejszymi da se rade. Aha no i jego ostatni wymog - kaprys. Motor nie moze bzykac, dlatego wykluczylem od razu 2T. Ale moze jakis 2cylindrowy? zawsze to wydech inny nizszy i przyjemniejszy dla ucha :lol: . Na razie to tyle czekam na odpowiedzi i z gory dzieki WESOŁYCH SWIAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 to tez zalezy ile tata pieniedzy moze przeznaczyc na motorbo mozna doradzic motor za jakies 5-6 tysiecy albo i taki za 15-20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar-o Opublikowano 24 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 no te 5 - 7 tysiecy raczej wchodzi w gre, więcej raczej nie. więcej za używany motocykl do zaby nie widzi i mnie sie. Wiec prosze o takie w miare rozsądne propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
O-L-O Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 Ja bym tacie poradził DR350 jako przyjazny motorek na ulice i na górki, a jeśli tata sobie radzi z motorkami to i poszaleje sobie dosc konkretnie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Acid Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 kasa kasa ale ja polecam yamahe XT 600, lub moze honde XR 600 o XT slyszalem ze nie do zakatowania a XR mial moj kumpel i uwazam ze jak on jej nie zakatowal to jest dobra :lol: natomiast nie polecam KAWASAKI KLR zwlaszcza 250 bo siadaja glowice ponoc pompy sie wala daja male cisnienie i panewy na walku rozrzadu szlag trafia (o jezdzie na kole zapomnij!!) kumpel mial i zakatowal :D nie wiem jak z KLR 600... ja ogolnie w scigach siedze ale o tym wiem wiec mowie... pozdrawiam! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar-o Opublikowano 24 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 dzieki za propozycje zaraz je przejze i jak tata wroci do domu to mu pokaże :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bohen Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 A może by tak coś z rodzaju XT 350, XL 350? Cytuj Stare motocyklowe przysłowie mówi: jak się nie wywrócisz.....to se nie poleżysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Acid Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 A może by tak coś z rodzaju XT 350, XL 350?wydaje mi sie ze jak juz tatuś sobie radzi z motocyklami to 600 da mu wiecej frajdy i starczy na dluzej.. 350 objezdzi w sezon gora dwa a 600 pocieszy go napewno dluzej i w trasy tez jak cos spoko sie nada.. zawsze to wiekszy i wydajniejszy silnik :idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 Najlepiej KLX 250 :D ,albo XR 600 ale za tą kase będzie ciężko z XR.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 kazda 600 - 650 dżaponska tu firma nie ma juz nic go gadania bo to 1 ch ..j :mrgreen: ja mam KLR 650 moto fajne tylko ciezkie i na jakis ostry teren sie nie nadaje (ale na las w zupelnosci) jest to srednio uterenowione enduro dla nie wymagajacych od 650 ccm 120 kilo wagi :D Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar-o Opublikowano 24 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 a powiedzcie mi cos na temat Hondy NX650 Dominator. Jeśli mozecie to porównajcie do wyzej wymienionych. ------------------Ho Ho Hołłłłł prezentów mnóstwo :D :D :D :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2005 za duzo plastiku w teren nie bardzo tak jak DR RS i XTZ 660 ST predzej czy pozniej gleba bedzie a plastki tanie nie sa :D szukaj czegos bez oplastikowania Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kramar Opublikowano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2005 Może Honda SLR 650. Za 7tyś. kupisz w eleganckim stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmodan Opublikowano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2005 WitamJak ojciec ma obejscie z motorem to polecam Kawasaki KLX 650 R. Na allegro stoi tak owa za 7 tys zl ( http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77809595 ). Jest to wyczynowa wersja klxa. Mialem ja kupic ale trafil mi sie tanszy, motor jest naprawde wycyckany przez wlasciciela, i zarejestrowany co w przypadku jak bys chcial sprowadzany to jeszcze 1000 zl na rejestracje. A co do "bzykania" to singiel 4t brzmi naprawde super. A i zalezy kiedy by chcial twoj ojciec to kupic czy teraz czy na wiosne pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazej_mtx Opublikowano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2005 Może Honda SLR 650. Za 7tyś. kupisz w eleganckim stanie. Slr to typowy Funbike. Nie polataszy tym po terenie... Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi