Skocz do zawartości

Pomużcie z rejestracja!!!!

Pimpek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie mam taki problemik.

Mam WSK 125 i poprzedni wlasciciel jadac bez sprawnych hamulcow drapla go milicja i zabrala mu dowod rejestracyjny. Nie robil badan technicznych tylko jezdzil bez papierkow. Pozniej cos sie stalo z oryginalnym blokiem silnika z legalnymi numerami i wstawiono inny silnik z WSK 125. Kupilem teraz ten motocykl (mam na niego umowe) i chcialbym go zarejestrowac na siebie ale nie umiem wykonac przegladu bo te numery sie nie zgadzaja a nie mam papiera na taten silnik. Pomozcie co mam robic.

Pimpek pisz po polsku po pierwsze primo;

po drugie primo, jakby chcialo ci się przejść, przejechać, tudzież zadzwonić do stacji diagnostycznej, to dowiedziałbyś się, że numerami silnika już nikt się w Rzeczpospolitej nie przejmuje. Nie figurują już w badaniu technicznym.

Ale z tego co mi wiadomo to numery silnika sa wpisywane w Wydziałach Komunikacji do ewidencji pojazdów, więc jednak mogą być problemy przy przerejestrowaniu

wiesz dobrze... tylko ze nie masz dostatecznej wyobrazni ...

odkad to w wydziale komunikacji ogladaja motocykl ?? ja o takich przypadkach nie slyszalem... skoro do wydzialu idzie sie z dowodem rejestracyjnym, przegladem i umowa to jak ci udowodnia ze w twoim moto jest inny silnik niz w starym dowodzie ?? a biorac pod uwage ze w nowym dowodzie nie figuruja numery silnika tak wiec co ma piernik do wiatraka i niech se Panowie w WK wpisuja do ewidencji jaki im sie silnik zywcem podoba i Ciebie i tak to CMOKA !

Panowie a ja mam pytanie.!! jesli mam silnik od junaka bez jakich kolwiek papierów i ramę mam inną niz oryginalna, robiona przeze mnie, to do zarejestrowania ptrzebny mi jest numer silnika??

Bo to ze najpierw musze oddac taką ramę (robioną) do rzeczoznawcy zeby nabił numery to wiem.. ale kiedy bede miał te numery na ramie to bedzie potem jakis problem z rejestracją takiego pojazdu??;/ w którym nie mam papierów na silnik..;/ <--- jest to stary wyremontowany silnik wyciągniety wczesniej z szopy... i nie mam na niego zadnego papiurka..;/

Prosze o odpowiedź

Pozdrawiam!