Michał VX800 Opublikowano 13 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2005 Mam gorącą prośbę. Czytałem że ciężko w niej sprzęgło chodzi. Czy to prawda? Jest ono nowe i wymienione jakieś 1000km temu. Ciężko chodzi, co robić? Czy jest to tylko wina żle nasmarowanej linki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 14 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zle nasmarowanej, zle poprowadzonej albo zuzytej. Najlepiej wymienic na nowa. Ciezkie operowanie sprzeglem moze wystapic przy zastosowaniu mocniejszych sprezyn - tak jest w moim Suzuki na przyklad. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał VX800 Opublikowano 14 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 Dzięki wielkie Adamie. Problem jest o tyle dla mnie, że linka jest razem ze sprzęgłem świeża. Jeździłem już vx800 i tak ciężko nie chodziła. Czytałem że w tym modelu rzeczywiście ciężko chodzi ale nie mam porównania. Oczywiście rozbiore linke i ją ostro nasmaruje. Zobaczymy.Czytałem, że jest tam prowadniczka linki która się wyciera i to może być przyczyna cięższej pracy. Zobacze.Dzięki jeszcze raz. Jak już to naprawie to napisze co było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 14 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 Jezeli linka jest swieza i oryginalna to wnetrze pancerza ma teflonowa wkladke ulatwiajaca slizganie sie linki. Jak masz jakiekolwiek podejrzenia to odczep ja od strony sprzegla i wciskajac i wyciskajac klamke sprzegla sprawdz jaki jest opor samej linki. Sprobuj ja poprowadzic w taki sposob by opor linki byl jak najmniejszy.Reszta to juz wina sprezyn, jesli sa twarde to swiety boze nie pomoze. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi