ziomek30 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Stosowalem tego typu preparaty w silnikach diesla i benzynowych , i w dieslu widac zwiekszenie mocy moze dlatego ze powstaje tam wiecej nagaru ale w benzynie zwiekszylo sie spalanie na poczatku zato mocy nic nie przybylo . Zaszkodzic raczej nie powinien jesli stosujemy go wedlug zalecen producenta czyli co 6-10 tys/km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Stosowalem tego typu preparaty w silnikach diesla i benzynowych , i w dieslu widac zwiekszenie mocy moze dlatego ze powstaje tam wiecej nagaru ale w benzynie zwiekszylo sie spalanie na poczatku zato mocy nic nie przybylo . Zaszkodzic raczej nie powinien jesli stosujemy go wedlug zalecen producenta czyli co 6-10 tys/km. A ja jakoś nigdy wyczuć tej "różnicy w mocy" wyczuć nie mogę :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 A ja nigdy nie stosowałem i nigdy nie miałem problemów z zasilaniem w paliwo układu...a raz jak zalałem jakąś zasyfioną wachę na A2 to i specyfiki by nie pomogły na tą rdzę z dystrybutora. Dla mnie to czysty marketing ala cudowne, noże, syropy odmładzające i bransoletki magnetyczne. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WIDELEC81PL Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 (edytowane) co do zwiększenia mocy to na pewno nie podnosi (jak czasami są reklamowane różne środki) a przeczyszczają/smarują układ wtryskowy z różnego rodzaju syfów. mój brejdak miał problem po jakimś czasie w swoim aucie. na zimnym rozruchu auto chodziło nierówno. po podłączeniu do kompa żadych błędów czy przekraczających normy nie było. jeździł do kilku mechaników specjalizujących się w danej marce jak również do ASO gdzie diagności stwierdzi że najprawdopodobniej uszkodzona jest głowica... po dodaniu środka i przejechaniu X km objawy ustąpiły. moim zdaniem warto zastosować co jakiś czas. ja do diesla na pompowtrystach dodaje kleen flo i problemów nie mam. nawet w firmie tuningowej goście byli ździwieni że mam w bardzo dobrej kondycji wtryski. środek ten przeważnie dodaję w zimie i nigdy nie miałem problemów z odpalenie auta przy największych mrozach -25 czy więcej. ja stosuję i nie mam zastrzeżeń Edytowane 29 Kwietnia 2012 przez WIDELEC81PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Ta , pomaga tak jak swojego czasu magnetyzery. :PYuby , księdzu na tace byś dał :DTwój dizel zapala bo masz kilka domów / lokali :D . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek30 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 A ja jakoś nigdy wyczuć tej "różnicy w mocy" wyczuć nie mogę :icon_rolleyes:. To ze akurat u ciebie nie zaobserwowales poprawy pracy silnika moze byc spowodowane tym ze masz czyste wtryski . Ja rocznie robie 20 tys/km i czasem widac ze po zatankowaniu kiepskiej ropy auto nie jedzie jk powino . Pozatym im wiecej koni pod macha tym moim zdaniem bardziej widoczny efekt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi