Skocz do zawartości

Jakiego cruisera do 30 000?

druid
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

a to ciekawe :cool: bo wlasnie dlatego zakupilem VTX-a 1300, bo ma 2x wieksza tarcze od Fat Boya i naprawde "zwalnia" duzo bardziej efektywnie :eek: ale pewnie sie nie znam.. :cool:

VTX ma średnice tarczy o 2 cale większą ale za to ma zacisk 2 tłoczkowy , w H-D zaciski są (chyba?) 4 tłoczkowe. Kumpel miał VTX 1300 i strasznie narzekał na hamulce. Hamulce starego typu w Hd tez podobno były porażką, ale od 2000 czy 2001 roku nowe hebelki są całkiem niezłe (było o tym w któryms ŚM przy okazji testu Electry).Zwłaszcza, że jak komuś 2 tarcz mało to moze sobie kupić kit z 3 tarczą.

Ktos tu miał Rocketa III i podobno ten motocykl wcale tak dużo nie pali....

Uważam że temat zaczął żyć własnym życiem, jeśli chodzi o mnie to decyzja zapadła i na 89% w przyszłym roku zdecuduję się na Harleya rocznik 2007 więc finansowo to decyzja na całe życię :crossy: , mam już za sobą jazdy testowe na softailu customie i road kingu classicu, i jeśli już mówimy o hamulcach to muszę przyznać że road king radzi sobie bardzo dobrze , softail i touringi mają na każdą tarczę po 4 tłoczki.

Ale tak naprawdę to kupując choppera czy cruisera nie patrzy się pierwsze na hamulce , w moim wypadku to nie jest sprzet użytkowy gospodarstwa domowego, to nostalgia, pasja, marzenia i ...momencik obrotowy. :)

A doskonałe heble mam w obecnym moto zrx 1200s (do sprzedania)