AddaM Opublikowano 4 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2005 Witam!! Mam problem z rejestracja motocykla Mz 250. Mam do niej takie papiery: Umowe kupna-sprzedazy , pozwolenie czasowe i kwity ze zostala oplacona oplata skarbowa. Na umowie jest rubryka adnotacje urzedowe .W niej jest napisane: " Pojazd został zarejestrowany- zgłoszony do ewidencji w Wydziale Komunikaji Urzedu Gminy Warszawa- Centrum Dzielnica Mokotow pod nr WAM5858." i druga adnotacja o tym ze trzeba zaplacic oplate skarbowa. (zostala oplacona bo mam kwity). Pozwolenie czasowe zostalo wydane w celu zrobienia badania technicznego, nie zrobiono tego badania i pozwolenie wygaslo (18.08.1997). Nie mam dowodu , mam tylko te pozwolenie czasowe czy takie pozwolenie wydawane jest zamaist dowodu?? Mam tez tablice rejestracyjan do tego pozwolenia. Czy da sie to zarejestrowac??pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 4 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zadzwon anonimowo do urzedu. Na pewno dokumenty motocykla są w urzędzie i nie ma takiej opcji zeby nie dało sie zarejestrowac. Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespucci Opublikowano 4 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2005 To że jest w ewidencji to znaczy że w odpowiednim urzędzie komunikaci mają dowód rejestracyjny do tych tablic które posiadasz. Idziesz do urzędu pokazujesz kwitek że jesteś właścicielem pojazdu i chcesz odebrać dowód z ewidencji (w moim przypadku urząd się przeprowadzał i papierki znikły :) tłumaczyli że i tak niszczą dokumenty po 5 latach ale w przypadku dowodu rejestracyjnego to kompletna bzdura ) Mając dowód rejestracyjny, tablice, umowę kupna - sprzedaży nie pozostaje nic innego jak tylko rejestracja.Życze powodzenia. Aha z tego co pamiętam to jak odbierzesz ten dowód to pasowałoby mieć wbity aktualny przegląć .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AddaM Opublikowano 5 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2005 Dzieki za pomoc!! Mam jeszcze jedno pytanko. Moje moto jest nie ubezpieczone od 9 albo 10 lat (-: czy wzwiazku z tym bede musial placic jakies odsetki przy probie ubezpieczenia?? I czy ubezpieczenie musze miec przy rejestracji?? I jak mam zrobic przeglad jak moja Mz to narazie gola rama i cala reszta??a chce najpierw zarejestrowac pozniej robic!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespucci Opublikowano 5 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2005 Co do ubezpieczneia to poszukaj w innych postach na pewno było coś w tym stylu, lub odpowie Ci jakiś inny życzliwy forumowicz.Co do przeglądu to masz dwie opcję: 1) Musisz go skręcić i zaprowadzć do przeglądu 2) mniej oficjalna i niezgodna z prawem /nie polecam/ ;) to pogadać z jakimś znajomym panem pracującym w stacji obsługi :D Co innego mieć przegląd i go rozewbrać na części a co innego mieć rozebrany na części i zrobić przegląd :-) PS. nie musisz mieć ubezpieczenia przy rejestracji, MUSISZ ubezpieczyć najpuźniej w dniu rejestracji.Poszukaj na forum - to już gdzieś było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AddaM Opublikowano 5 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2005 U mnie w technikum robia przeglady trza bedzie zagadac z majstrem ;) Ale pierwsze co musze zrobic to odebrac dowod tym skur**** przez ktorych musze tracic pol dnia na stanie w kolejce!! Jak ja kocham urzedy.... 8) Ale i tak sie ciesze ze jest chociasz nadzieja na to ze to zarejestruje.Tylko ciekawe ile za to zaspiewam ($).... [ Dopisane: 07-12-2005, 17:09 ]Bylem dzis w urzedzie gdzie zostal zarejestrowany motocykl.Powiedziano mi ze pojazd ten nigdy nie mial dowodu rejestracyjnego (???). Powiedzieli mi ze moga wystawic mi zaswadczenie ze dowod nigdy nie bylo.Z tym zaswiadczeniem mam isc i zrobic przeglad. Z dowodem i przegladem mam udac sie do mojego wydzialu gdzie powini zarejestrowac moto... Ale pani ktora mnie obslugiwala powiedziala ze nie jest pewna czy to zarejestruja w moim wydziale, u nich by to przeszlo (jak wiadowo w kazdym urzedzie obowazuje inne prawo :D ) i kazala mi zadzwonic do mojego wydzialu (kompromitacji :P ) i zapytac sie czy jest taka mozliwosc (niestety nie dodzwonilem sie). Mam pytanko czy ktos juz cos rejestrowal z zaswiadczenie ze pojazd nie ma dowodu (ale isnieje w ewidencji i jest zarejestrowany)?? I jeszcze jedno czy slyszalem ze nie oplaca sie umowy jezeli jest on na kwote ponizej 1000zl, to prawda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespucci Opublikowano 8 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2005 Jeszcze lepiej niz myślałem - nie miał nigdy dowodu :P takiej opcji nie przewidziałem. To jakim códem wydali mu tablice, i jak ktoś robił przeglądy? Ale skoro tak to nie martw się o ubezpieczenie, nie było dowodu, nie było ubezpieczenia ;) :-) nieźle. Pisz co załatwiłeś bo to ciekawePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AddaM Opublikowano 8 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2005 Jestem na dobrej drodze!! W moim wydziale powiedzieli mi ze zarejestruja moto bez problemu z tym zaswiadczeniem!! Ale bede sie cieszyl jak zarejestuje!! A tablice zostaly wydane do pozwolenia czasowego! Badanie techniczne mialo byc zrobione na tej podstawie zostalo wydane pozwolenie czasowe ale nik tego badania nie zrobil!! Wiec od 1995 r nik przegladow nie robil. A jak bylo wczesniej to nie mam pojecia! pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi