Berduchwal Opublikowano 3 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2005 Witam ponownie po dużej przerwie.Tym razem mam dwa pytania:1) ostatnio tylnie hamulce zaczęły mi piszczeć w początkowej fazie hamowania. Tu gdzie mieszkam deszcz ostatnio niemiłosierny pada, więc może to coś wspólnego może mieć. Tylnie hamulce mam hydrauliczne (chyba) i nie wiem czy jakoś się do nich płynu wlewa? Co powinienem zrobić?2) Jak albo gdzie mogę się dowiedzieć o numery seryjne części do mojego motoru? Chciałem zamówić kila części, ale potrzebuje ich numery najpierw.Z góry dziękuje! ---------jak widzę te tamaty na tym forum to czuję się jak bym poszedł na uniwersyste się czytania i pisania uczyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2005 1. Chyba nie. Masz zwykle bębny, jedyne co mozesz zrobic to zdjac tylnie kolo i okladziny troche zeszlifowac drobnym papierem sciernym, a sama piaste wyczyscic jakims nitro, moze ustanie. Mozliwe tez ze skonczyly Ci sie okladziny i metal trze o metal. 2.Jak chcesz czesci orginalne to dzwonisz do salonu yamahy i pytasz sie np. ze chcesz lusterko, oni poszukaja w swoim katalogu i ci powiedza cene. Jedyne co musisz znac to marke,model,rocznik czasem dokladna wersje jak wypuscili np. na rozne rynki, ale u Ciebie raczej takie info nie bedzie potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berduchwal Opublikowano 3 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2005 1) Tylnie koło to już nawet kiedyś zdejmowałem :) ok. to jeszcze jak można to proszę o krótkie wyjaśnienie terminologii: piasta, okładziny (bo nitro to rozpuszczalnik?)2) Kontaktowałem się z serwisem i powiedzieli mi, że mam im podać numery części!! Może problem był w tym, że ja chciałem korespondencyjne to załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2005 Piasta to ta czesc na srodku kola, do ktorej przymocowane sa szprychy. Jak sciagniesz kolo to w srodku bedziesz mial ta piaste wytarta od okladzin hamulcowych. A okladziny to to co szoruje po wewnetrznej stronie piasty. Ale zamotalem mam nadzieje ze cos zrozumiales :) . A co do tych czesci - zadzwon do innego serwisu Yamahy i podaj model sprzeta, rok i jaka chcesz czesc no i nie powinno byc zadnego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 4 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2005 a nie podadza tego po numerze seryjnym ramy? przeciez ciezko ze na kazdym drobiazgu bedzie napisany nr seryjny... nonsens. jak cokolwiek chce z salonu hondy to podaje numer seryjny ramy i wszystko w ten sposob sie zalatwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi