DiboS60 Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 Jak to z dwubiegowym ogarem bylo do mnie to masz ładnie nakręcone pod deklem 8)Sportowy tlumik od s51 jest calkiem inaczej zbodowany 8) osobno masz puszkę rozprezną a osobno koncowke tlumiącą;]Wiec etap plukania zachodzi w pierszej czesci, wiec drugą sobie mozesz przerabiac;]A w oryginalnym tlumiku obie te czesci są polączone rozprezone spaliny od razu trafiają na tlumik 8) po 2 w cr czy yz jak dalej chcesz to drązyć, są membrany ktore nie puszczą mieszanki dalej wiec spalanie ci nie wzrosnie tak jak w s51 ktory takich nie posiada;]Jezeli masz cylinder 60cmm to wyciąg po prostu dlawik z konca tlumika albo w sportowym zmodyfikuj koncowke ;]Jednak zapomnij o tym ze ci bedzie mniej palił :-D :-D [ Dopisane: 30-11-2005, 13:21 ]Apropos ;]Oryginalnie kolanko w s51 powinno byc wsunięte w tlumik na 2 cm tak zaleca producent ;]POczytajcie na necie Co mowią rozni ludzie o tych ktorzy bebeszą tlumiki w 2T szczegolnie w simkach :mrgreen: :mrgreen: Mialem ten sportowy tlumik i to nawt ten niklowany z czarną koncowką :mrgreen: Fajny dzwięk i nic pozatym 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyfuzor Opublikowano 30 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 rozkroje go i sie pobawie :P pozatym czlowiek uczy sie na bledach . NO RISK NO FUN :D Ps. Dibo widziales rozkrajany wydech "sportowy" na swoje wlasne drogie oczy ? tak z ciekawosci pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 Ja kiedyś miałem taki wydech i trzeba bylo go przerobic bo si edo niczego nie nadawał. W komoprze rozpręznej sa 2 przegrody, a ta niby przelotowa koncówka to pusta puszka ze zwykła rurką wpuszczoną do połowy. Zeby ten tłumik dawał jakieś efekty to trzeba wywalic wszytko ze srodką. w końcóce zrobić nowe denko i założyc rurke siatkową a na wierzch dac wate szklaną. rurka powinna miec od 18 do 20 mm przelotu do tego taki sam porzelto powinna miec rurka miedzy dyfuzorem a końcówką. roboty troche jest ale efekt po tym jest odczuwalny a i głos jak na simka to piękny i wcale nie jest głośny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 TEn ,,Niby" sportowy tlumik??;] w puszcze 2 przegrody w 1 są 4 duze dziury w drugiej dookola 8) zakancza sie cienkim krucem i jest koncowka tlumiąca;]W tlumiacej jest taki wklad jak w seryjnym tylko cieszy(ale ile dziur to nie wiem :P ) Jezeli chodzi o leovicie S to puszka rozprezna jest pusta 8) W koncowce tlumiącej Wata tlumiąca 8) Jest owinieta wokul podziurawionej rurki koncem rurki jest juz wylot na zewnątrz ;]pzdr [ Dopisane: 30-11-2005, 16:45 ]Ten sportowy tlumik nic nie daje jako kupiony 8) Na początku myslalem ze masz cylinder 50cmm dlatego napisalem zebys nie bebeszyl go;]Ale jak masz 60cmm to wyciąg obie przegrody z puchy wtedy bedzie lepiej :D Pzdr Polecam jeszcze zabawic sie z gaznikiem zeby mialo co wylatywac do tego tlumika :D I Kanalami :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 Ale jak masz 60cmm to wyciąg obie przegrody z puchy wtedy bedzie lepiej Very Happy Jak wytniesz te przegrody i nic nie zrobisz z koncówką to bedzie Ci esłychac na całym osiedlu a jazda po 10 minutach stanie sie meczoca dla uszu. przecież te 2 przegrody to jedyny wyciszacz w tym wydechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 Mozna zastosowac wate tlumiącą (szklana moze byc) i rurke siatkową :D Mala poprawka strzalek po 10 minutach jazdy po osiedlu jazde zakonczy nie bul uszu tylko policja :P:Dhehe pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 Mozna zastosowac wate tlumiącą (szklana moze byc) i rurke siatkową Wink Nie można tylko trzeba Mala poprawka strzalek po 10 minutach jazdy po osiedlu jazde zakonczy nie bul uszu tylko policja Very Happy:Dhehe pozdroEeeeee tak szybko toby nie przyjechali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 ) Jezeli chodzi o leovicie S to puszka rozprezna jest pusta Jak to w sportowym wydechu :P Na początku myslalem ze masz cylinder 50cmm dlatego napisalem zebys nie bebeszyl go;]Ale jak masz 60cmm to wyciąg obie przegrody z puchy wtedy bedzie lepiej A mozesz mi powiedziec czemu na 50cm3 to nic nie da a na 60cm3 da duzo? Suzuki TS50er tez nie ma membrany, a oproznienie dyfuzora pomaga :D Ja kiedyś miałem taki wydech i trzeba bylo go przerobic bo si edo niczego nie nadawał. W komoprze rozpręznej sa 2 przegrody, a ta niby przelotowa koncówka to pusta puszka ze zwykła rurką wpuszczoną do połowy. Zeby ten tłumik dawał jakieś efekty to trzeba wywalic wszytko ze srodką. w końcóce zrobić nowe denko i założyc rurke siatkową a na wierzch dac wate szklaną. rurka powinna miec od 18 do 20 mm przelotu do tego taki sam porzelto powinna miec rurka miedzy dyfuzorem a końcówką. roboty troche jest ale efekt po tym jest odczuwalny a i głos jak na simka to piękny i wcale nie jest głośny.Kurde Strzałek tu panowie srają pod siebie zeby wykombinowac jakis lepszy wydech do simsona, a Ty dopiero teraz zdradzasz ten sekret :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 Ja mam Oryginalny niemiecki i tylko dodatkowe 4 dziury w koncowie tlumiącej :P (bo mi dusilo go przy wysokich obrotach) Przynajmniej mnie mendy nie ganiają :D (staż miejska to co innego :D )heh przy dobze wyregulowanym simku z 60cmm mialem wrazenie ze mi go lekko dusi przy wysokich obrotach:DTo wziolem tak jak przy 5 plukowym cylindze trzeba zrobic 4 dodatkowe dziury we wkladzie tlumiącym :P I jest dobze:DGlosny wydech wcale nie oznacza ze silnik jest mocniejszy :( Tylko ze to moglo mi tez dusic przez te moje wieksze kanaly 8) 60 ma troche wieksze sprezanie i pod wiekszym cisnieniem wyzuca spaliny :D Ale tak czy owak te 100 zloty za ten sportowy tlumik to lepiej zalac sobie benzyny kupic fajki i pojechac do dziewczyny i zabrać ją na pizze :Dpozdrawiam [ Dopisane: 30-11-2005, 20:04 ]Na kartach dają skrucone tlumiki od mz 150 :idea: ciekawe jak by z takim patentem sie spisywalo ;) pzdr [ Dopisane: 30-11-2005, 20:05 ]Przepraszam za ,,skrucone" :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 Kurde Strzałek tu panowie srają pod siebie zeby wykombinowac jakis lepszy wydech do simsona' date=' a Ty dopiero teraz zdradzasz ten sekret Wink[/quote'] A tam żaden sekret, pOportu mam troche doświadczenia z tym to sie dziele. Po to jest 4um. Ale tak czy owak te 100 zloty za ten sportowy tlumik to lepiej zalac sobie benzyny kupic fajki i pojechac do dziewczyny i zabrać ją na pizzeJa zmaist fajek wolałbym piwko :split: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 wiem ze zrobi sie off topic :P ale jakos potem trzeba od dziewczyny strzalek wrocic :D Chyba ze sie zostanie na noc :D :P :( ;) :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 DiboS60Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyfuzor Opublikowano 30 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 Czyli:1. Przepolowic dyfuzor i wyjac przegrody.2.Rozciac koncowke a)odciac od dyfuzora i rozciac koncowke ,czyb)rozciac koncowke bez odetniecia od dyfuzora 3.W koncowke wlozyc rurke siatkowa i denko. (NIE WIEM CO TO RURKA SIATKOWA I DENKO)4.Zespawac wszystko i przykrecic. ok , teraz prosze o poprawki tych punktow. :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 30 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 3.W koncowke wlozyc rurke siatkowa i denko. Rurka siatkowa to taka rurka podziurkowana. JEst to potrzebne aby wyciszyc/stlumic dzwiek motocykl! Dookola rurki siatkowej wrzucasz wate szklana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyfuzor Opublikowano 30 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2005 czyli teraz bym prosil sposob dzialania w punktach jesli laska :P co mam zrobic od a do z i dokladnie bym prosil a i jeszcze nie wiem co to ta rurka siatkowa i denko. [ Dopisane: 30-11-2005, 22:14 ]acha dzieki enduroguy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi