Olej_MPK Opublikowano 28 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 Tak Gilera Runner :) Są jej rózne pojemnosci zaczynając od 50 do 250cm:)do 200ccm :P Najciekawsze by bylo 125 na motorower...Widzieliście takie?No ba, pewnie, że są. Runner'y 125ccm od 50ccm oprócz silnika różni się tylko tym,że ma z tyłu 2 amortyzatory i przednie zawieszenie jest wyższe troche. Na Ebay'u pełno jest takich ofert Runner'ów zarejestrowanych na 50ccm a z silnikami od 125ccm lub 180ccm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Empire Opublikowano 28 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 A 50ccm centralny amortyzator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olej_MPK Opublikowano 28 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 No jeden.Aaa zapomniałem, że jeszcze 50 od 125 różni się tym,że 125 ma z przodu wyższą szybkę. 50ccm:125ccm: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Empire Opublikowano 29 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 Nie taka mała ta 50-dziątka :) Nie znam sie na skuterach to pytam: 50ccm te skuterki to 4T? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marshall Opublikowano 29 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 Może znajdzie gdzieś Yamahe AEROX w tej cenie. Znajomy ma coś takiego i sobie bardzo chwali. W opinii fachowców z czasopism motoryzacjnych ten skuter uznawany jest za wzór trwałości i niezawodności. Wychodził też wersja europejska pod nazwą MBK i była dokładna kopia aeroxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Empire Opublikowano 29 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 Silniki tez Yamahy? [ Dopisane: 29-11-2005, 10:35 ]Ktoś tam na Allegro napisał, że Aerox ma vmax 105km/h i spala 3l100km...(50ccm) To prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marshall Opublikowano 29 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 Aerox mojego kumpla leci w granicach licznikowych 70 km/h. Jest nie przerabiany tj. ciężarki w napędzie i tłumik oryginalne, silnik nawet nie rozkręcany. Nigdy nie pytałem go o spalanie to Ci nie odpowiem. 105 km/h zdaje sie być wartościa mocno przesadzoną i raczej nie możliwą do osiągniecia dla silnika poniżej powiedzmy tych 12-15 KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Empire Opublikowano 29 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 Z tego co piszecie to będę wybierał pomiędzy Gilera Runner a Yamaha Aerox..Istniały większe wersje Aeroxa niz 50ccm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olej_MPK Opublikowano 29 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 Może znajdzie gdzieś Yamahe AEROX w tej cenie. Znajomy ma coś takiego i sobie bardzo chwali. W opinii fachowców z czasopism motoryzacjnych ten skuter uznawany jest za wzór trwałości i niezawodności. Wychodził też wersja europejska pod nazwą MBK i była dokładna kopia aeroxa.Aerox też jest fajny tylko jest raczej jednoosobowy :) Yamaha Aerox = Mbk NitroSilniki tez Yamahy? Aerox'y mają silnik Yamahy, bo to Yamaha :P Ktoś tam na Allegro napisał, że Aerox ma vmax 105km/h i spala 3l100km...(50ccm) To prawda?Nowe Aerox'y bardzo zawyżają, nawet kiedyś w ŚM był test i tam mierzyli licznikową (105km/h) i potem GPS'em, to realna wyszła około 90km/h.Spalanie zależy od jazdy, jak będziemy jechać jakąś trasą z prędkością około 30km/h to może nawet 3l nie spali, a jak mu odkręcimy te 80 - 90 to może dojść do 5l. Mój Runner na trasie (nie oszczędzając go) pali około 3,5l, natomiast po mieście 5 - 5,5l (full maneta ;). Natomiast drugi 75ccm na 70km potrafi wziąć 8l i lepiej 8O , ale za to jest w nich bak 11l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marshall Opublikowano 29 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 Po co więcej ccm dla gościa który komarem wali w garaż :?: :?: :?: Świat Motocykli Nr 9/2005 - test Yamahy Aerox 50 race replica, czyli taka sama jak cywilna tylko malowanie na wzór maszyny Valentino Rossiego i z amortyzatorem gazowym.- moc 2 kW, po oddławieniu 3,4 kW czyli 4,62 KM- V max wersji zdławionej w teście 58 km/h - pomimo zdławienia bardzo dobre przyspieszenie i reakcja na gaz- moc silnika pozwala na "pokonywanie wszelkich wzniesień bez utraty predkości" - cytat autora - rewelacyjne hamulce- po odtłumieniu i tuningu silnika Aerox może rozwijać prędkości rzędu 100 km/h - chodzi chyba o te startujące w zawodach skuterów, a one maja podobno w granicach 15-20 KM /ze źródła Świata Motocykli/ Ogólnie skuter zbiera same pochwały w teście i wsród znanych mi skuterowców z mojego otoczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Empire Opublikowano 29 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 Obowiązkowo musi być ten skuter dwu osobowy...No to Aerox odpada...Fakt, teraz się przyjrzałem i jest jedno osobowy...Runner troche żłopie...Właśnie chodzi o to, że to ma byc taki turystyk i mu Elyseo doradzałem...Ile ten Peugeot moze palic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olej_MPK Opublikowano 29 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 Istniały większe wersje Aeroxa niz 50ccm?Tak, 100ccm, ale można do 50'tki dokupić cylinder 70ccm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Empire Opublikowano 29 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 Po co więcej ccm dla gościa który komarem wali w garaż :?: :?: :?: No w sumie tak... :) Pozostańmy przy 50:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marshall Opublikowano 29 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 Aerox jest rejestrowany na dwie osoby. Pasażer siedzi na siedzeniu z pianki - twardo ale ogólnie wygodnie. Pod tyłkiem ma wlew paliwa, ale to w niczym nie przeszkadza. Nie wiem jak na dalsze dystanse ale to japończyk i powinno byc OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olej_MPK Opublikowano 29 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2005 Runner troche żłopieNo, ale to raczej tylko mój tyle pali :) Normalnie spalanie kształtuje się w granichach 3 - 4l. Ja w swoim 50ccm mam sportowy tłumik i kilka pierdół i prędkość jaką osiągam to 95km/h.Peugeot też będzie palił około 4 - 5l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi