Carlos Opublikowano 17 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 I ostatni z moich dzisiejszych spamów :) Drag Star Classic ma takie fajne osłony przednich amortyzatorów, które mi osobiście się podobają. Pomyślałem sobie, że może bym coś takiego wrzucił na mojego Customa, żeby nabrał trochę potęgi :-D Ale ponieważ z własnego doświadczenia i lektury Forum, wiem, że Custom i Classic mają inne rozmiary mocowań, itp. więc chciałbym się poradzić ekspertów czy taki myk z osłonami od Classica da się zrobić bez wielkich przeróbek.Czy Waszym zdaniem ma to sens? Czy te osłony fizycznie coś dają (w końcu ponoć osłaniają... :roll: )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doktor xvs Opublikowano 17 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 Ekspertem to ja nie jestem,ale jedno jest pewne osłony pełne czy też częściowe zabezpieczają lagi przed syfem ,który może doprowadzić do uszkodzenia uszczelniaczy a co za tym idzie wycieków w przyszłości.Można kupić takie osłonki w sklepach.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falko Opublikowano 17 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2005 Nie wiem czy dasz radę założyć oryginalne od classica do customa. Na pewno inna jest dolna półka . Ponadto oprócz czterech tych osłon potrzeba kilka blaszek ,plastików , gumek i śrubek co to trzyma. No i cena . Jeśli nowe , to troche kosztuje. Niedawno kupowałem jedną dolną oryginalną osłonę i ta rura z nierdzewki kosztowała prawie 400zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 18 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 to lepiej zalozyc nakladane rurki wypolerowane na cale lagi ala HD koszt w fachowca na gotowo jakies 500-600 zloty http://www.gg.riders.pl/ tutaj panowie bardzo profesjonalnie robia takie cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos Opublikowano 18 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 Dzięki Andi, ale ta cena to za całość (2 lagi)?Jak znam życie, to za sztukę... :) Nawet fajnie to wygląda, tylko w tych sprzętach które widziałem na tej stronie jest trochę mało miejsca zostawionego od końcówki tej rurki do końca lagi...A ja jak ostro przyhamuję, bądź...zeskoczę z krawężnika :-D to amortyzatory pracują ;) a te maszyny sprawiają wrażenie jak by były robione pod "mistrzów prostej" ;) Wiem...powinienem kupić sobie enduro a nie draga :-D :-D Ale chyba zdecyduję się na takie rurki.Cały temat wyszedł stąd, że zobaczyłem na Allegro wystawione używane osłony od DS Classic 1100 (kilka sztuk) za jakieś rozsądne pieniądze i pomyślałem, że mógłbym wzmocnić swoją maszynę 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 18 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2005 ee cena jest za komplet 2 lagi !!!!!!!!w sklad wchodza 4 oslony na gore i na dol!!! na dole to jest tak zrobione ze oslona dolna nachodzi na dolna czesc wachacza i nic tu sie nie blokuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja bede zamawial u nich tez juz dzwonilem i sie dogadywalem tylko ze ja jeszcze zamawiam obydwie polki grube i szerokie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi