herflik Opublikowano 16 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2005 czeeee Nadszedł czas na remonta jednego z moich sprzetów (cz175 rok 89) no i w zwiazku z tym mam kilka pytan 1. Jest sens kupowac orginalne uszczelnienia przedniego zawieszenia ??(mam zle doswiadczenia z nimi , ale to moze pojedynczy wypadek ) czy od razu przerabiac to na zwykle simmeringi ? 2. moze mi ktos powiedziec w jakich nadwymiarach produkowano tłoki do tego sprzetu .. tzn nominal 58.00 a potem 58.25 , 58,50 , ... itd, czy tez krok pomiedzy kolejnymi nadwymiarami jest inny ? 3. taka mała prośba .. jezeli ktos ma pod reką to prosil bym o zwymiarowanie wałka zdawczego od WSK125 ... i o ile to mozliwe WSK 175 (interesuje mnie średnica z karbami i bez oraz szerokosc pojedynczego karbu , czyli generalnie czesc walka na którą mocujemy zebatke zdawczą ) 4. musze zakupic kolo zebate 14z ze skrzyni biegow .. no i dylemat .. czy pchac sie we wspolczesna produkcje krajową na jaką niewątpliwie wygląda 90% sprzedawanego w sklepach towaru, czy szukac uzywki ? Gdyby mi sie cos jeszcze przypomnialo to bedzie edit :notworthy: pozdrawiam herflik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yool Opublikowano 20 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2005 tu masz skan z instrukcji o wymiarach tłokówhttp://forum.motocyklistow.pl/album_page.p...php?pic_id=1754 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herflik Opublikowano 20 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2005 czeeeDzięki .. to przynajmniej ten problem mam z glowy ;) A co do reszty to naprawde nikt nic nie wie ? :roll: pozdrawiam herflik edit sprawe zebatki zdawczej juz obadałem i zakupilem ten element od WSK175 poniewaz pasuje idealnie (no i mozna kupic mniejsza niz 16 zebów ,o co mi głownie chodzilo ) , wiec punkt z wymiarowaniem walka zdawczego odpada :)A tego kola zebatego 14z poszukam na motobazarze .. troche to szukanie igly w stogu siana , ale moze bede mial szczescie :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 21 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 Kupuj oryginalne, ja mialem taka z 74 i chodzila jak pszczola...:mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yool Opublikowano 21 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 sprawe zebatki zdawczej juz obadałem i zakupilem ten element od WSK175 poniewaz pasuje idealnie (no i mozna kupic mniejsza niz 16 zebów ,o co mi głownie chodzilo ) herflik czy zebatka od wsk 175 pasuje do cz175 ? jak nie zmienimy wałka zdawczego ?? jakie były najmniejsze zębatki w wsk175 ? Bo też bym chciał zmienić przełożenie na wolniejsze a wymiana tylnej zębatki nie wchodzi w gre (z przodu mam już najmniejszą jak myślę 16z ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mundy Opublikowano 21 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2005 akie były najmniejsze zębatki w wsk175 -widziałem podróbkę 12z(średnica karbu jest taka sama jak w wsk 125ccm)herflik czy zebatka od wsk 175 pasuje do cz175 powinna pasować (ale nie jestem pewny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herflik Opublikowano 22 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 czeee No napisalem juz wyzej ze pasuje :)(bez wymiany walka zdawczego ani innych kombinacji .. kupujesz zebatke od wsk-i i zakladasz do CZ) A najmniejszy rozmiar tych zebatek do WSK175 jaki spotkałem to 14z .. o innych podróbkach nic nie wiem. (średnica karbu jest taka sama jak w wsk 125ccm)Noooo chyba nie bardzo .. bo jak bylem w sklepie i koles przymierzal przy mnie te zębatki do walka zdawczego od Cz to od wsk125 nie bardzo pasowala , a od 175 idealnie :) z przodu mam już najmniejszą jak myślę 16z )Dla CZ175 nie produkowano mniejszych .. pytalem juz w kilkunastu sklepach . pozdrawiam herflik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi