Skocz do zawartości

Kurs PJ kat. A

panas
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!! Może mi ktoś poleci jakąś wrocławską szkołe jazdy gdzie można w dobrej cenie zrobić kurs na kat. A!!! Wszędzie gdzie się dowiadywałem nie schodzą poniżej 600 zł a podobno można taniej...!?! W ogóle jaka jest zdawalność na A i czy naprawde jest tak trudno jak się o tym mówi??? Co w ogóle wchodzi w egzamin praktyczny biorąć pod uwage plac manewrowy?! Pozdrawiam

[ Dopisane: 11-11-2005, 17:43 ]

Dodam, że poza ceną najważniejsze jest to ile mnie na tym kursie nauczą, jezeli cena jest odzwierciedleniem efektywnego nauczania jazdy to niech bedzie nawet 800 zl!!! Wiec w ktorej wroclawskiej szkole jazdy naucza mnie najlepiej?! :D

co do szkoly to nie wiem.. ale wiem jak jest u nas w Krosnie z egzaminem. Jest chyba 6 osemek, slalom z odwracaniem glowy za mijanymi pachlokami, nawracanie z uzywaniem rak do sygnalizacji, start z jednej nogi, odpalanie motocykla, start z jednej nogi do gory (ma nie zdechnac i nie podniesc kola) i miasto. A na miescie nie uzywasz lusterek tylko ogladasz sie za siebie 2 razy i nie uzywasz kierunkow tylko rak do sygnalizacji. Popieprzone no ale przynajmniej wola byc pewni ze na moto nie siadzie byle lamer i nie wyora w pierwsze auto. Pozdro

A u mnie troszke inaczej...

Slalom można robić odwracając się. ale nie jest to konieczne. Podobnie nie trzeba używać kierunkowskazów... Na mieście tymbardziej nie musiałem się obracać, bo to jest głupota dla mnie. Za długo trwa ten manewr i jest niebezpieczny. Kiedyś musiałem jechać bez lewego lusterka i stwierdziłem, że nic gorszego chyba nie ma. Przynajmniej mam na myśli japońca...

Co do ósemek to OK zgoda, podobnie jak ruszanie.