NEVRE Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 No niestety zima coraz bliżej :banghead: . Mam pytanie do kolegów jak przygotowujecie swoje Fazery na sen zimowy, co by w nastepnym sezonie były znów śliczne i zdrowe do jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 to jak z tymi crashpadami? rozumiem, że nikt nie jest w stanie mi pomóc? Ario, nigdy nie robiłem crash pad'ów, ale z tego co słyszałem to dobrym materiałem na te elementy jest aluminium i teflon. Najlepiej zamontować je tam, gdzie są mocowania silnika do ramy.Pasowanie Crash-rama musi być idealne. Śruba oczywiście musi byc dłuższa i z dobrego materiału, nie jakaś tam alu śruba z markietu, bo wygnie sie na mocowaniu. Musi być wzmacniana i o twardości około 12 (to masz wybite na łbie śruby). Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareksit Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 http://video.google.pl/videoplay?docid=473...570&q=fazer+600 fazer też potrafi :biggrin: :biggrin:Super :banghead: :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 Dziś nawinąłem całkiem sporo km, trochę ponad 300. Zrobiłem niespodziewankę lepszej połówce i odwiedziłem ją w Poznaniu. Bujnąłem się A2; średnio pędziłem w granicach 130-160 i spalanie wyszło mi 5,3. Zakładałem, że wyjdzie 6-7l/100 , a tu zonk bo wyszło standardowo. Już nie wiem jak swojego sprzęta poganiać, żeby spalił coś powyżej 6l :) Ile Wam sprzęty biorą przy takich prędkościach? Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ario Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 6,5 - 6,8 l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 (edytowane) Eh... No i ja kupuję Fazera 600 tylko, że teraz szukam egzemplarza od 2002 roku po fejsliftingu... Mam takie pytanko, jak to jest z tymi naklejkami na owiewce, czy są one w standardzie? Jak sobie oglądam ogłoszenia i widzę, że na zadupku są czarne smugi (naklejki) to myślę sobie, że z przodu też powinny być... Jak to jest? Bo jak nie widze tych naklejek to od razu myslę sobie, ze owiewka była malowana... Hmmm? A tak na marginesie... cały czas myślę o litrówce... :) Edytowane 9 Października 2006 przez Occult Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareksit Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 Okolo 6.5l. Ale na krótkich trasach (gaz- hamulec- gaz -hamulec) Jeszcze nie robiłem takiej trasy np. na A2. 200 km po naszych terenach jednorazowo tak jak pisałem ok. 6.5l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandzior Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 A tak na marginesie... cały czas myślę o litrówce... :)chyba też tak mam :buttrock: do tego własnie wypiłem z Nią dwa browary w garażu :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 Eh... No i ja kupuję Fazera 600 tylko, że teraz szukam egzemplarza od 2002 roku po fejsliftingu... Mam takie pytanko, jak to jest z tymi naklejkami na owiewce, czy są one w standardzie? Jak sobie oglądam ogłoszenia i widzę, że na zadupku są czarne smugi (naklejki) to myślę sobie, że z przodu też powinny być... Jak to jest? Bo jak nie widze tych naklejek to od razu myslę sobie, ze owiewka była malowana... Hmmm? A tak na marginesie... cały czas myślę o litrówce... :) Z tego co mi wiadomo, to z przodu powinny być naklejki z napisem "Fazer" oraz logo Yamahy na czole owiewki. Nalepki poiwny być równiez na tylnym zadupku (smugi po bokach oraz napis Yamaha nad tylnym światłem). Chyba w ostatnim roczniku FZS 600 Fazer na zbiorniku nie było napisu YAMAHA, tylko przyklejane było logo. Tysiąc tez mi się marzy, ale chyba skuszę sie w przyszłości na VFR 800 :buttrock: A narazie śmigam 0,6 i jestem cholernie zadowolony :biggrin: Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ario Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 jeżeli na zadupku są "smugi" to IMO powinny też być na baku i owiewce. ja np. mam owiewkę ze smugami a resztę bez a to dlatego, że kupiłem nowszą, bo stara mi się popsuła :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 Czyli powinien wyglądać o tak... Fazerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 Tak zgadza się Occult. Jednak googlowałem sobie i zauwazyłem,że były też takie wzory malowania gdzie dodatkowo w dolnej części zbiornika była jeszcze doklejona mała smuga (cos o czym wspominał chyba Ario). http://www.motortekoop.nl/img/a_fmot/20306112817.jpg Albo taki wzór jak wyżej z tym, że nie ma napisu FAZER na owiewce. http://alain.rouge.free.fr/5/0925fzs600.jpeg Jak widać było trochę wzorów i trudno zweryfikować, który jest własciwy, a który nie :) Tutaj np. wzór bez napisu Yamaha na zbiorniku paliwa http://www.moto-station.com/photos/cache/i..._2003_st2gz.jpg Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ario Opublikowano 9 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2006 tak, o coś takiego mi chodziło z tymi "smugami". zaczęły się one pojawiać w ostatnich rocznikach fazera w "starej budzie" (nie wiem czy to był ostatni rocznik czy np. ostatnie dwa). chodzi jednak o fakt, że "smugi" (pasy) są od zadupka do czachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Occult Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 Czyli takie bez naklejek "Fazer" też były.Ciężko się w tym wszystkim połapać :) Może to też kwestia kraju, w którym były sprzedawane.No nic, będę szukał czegoś interesującego, przy oględzinach malowaną czaszę od razu zauważę. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wicher Opublikowano 10 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2006 No to życzę powodzenia w poszukiwaniach :) Jak już coś namierzysz i kupisz, to oczywiście pochwal się kolegom fazerowcom :buttrock: Cytuj Najlepszym dowodem na istnienie obcej inteligencji w kosmosie jest to, że nas nie odwiedzają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi