jarson Opublikowano 29 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2005 Witam Mam od kilku dni XV1100. Jak stawiam go na boczna nozke to zapal sie kontrolka oleju , jak go wyprostuje to lampka zaraz gasnie - oleju jest gdzies 1/2 miedzy kreskami czyli ok. Czy to normalne ?? Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 29 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2005 Tak. W Yamahach jest kontrolka poziomu oleju a nie ciśnienia. Dolej oleju i może nie odpalaj motocykla jak stoi przechylony to napewno się nie bedzie zapalać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek3578 Opublikowano 30 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 Witaj !!!Nie martw sie ta kontrolka - tak jak juz Ci napisali jest to kontrolka poziomu oleju a nie cisnienie - wiec jak masz motorek na centralnej stopce i sie nie swieci to wszystko jest OK!!! oprocz tej kontrolki masz tez oczko w silniku wiec jesli tam poziom jest wporzadku to jest OK natomiast lampka ta jest tylko dla zapominalskich , wiec proponuje wieksza uwage zwrocic na wziernik w silniku bo jak wiadomo kontrolki elektryczne czasem sie psuja i zle wskazuja...Zycze milej jazdy :banghead: [ Dopisane: 30-10-2005, 10:36 ]Ja mam xv 750 i u mnie ta kontrolka czasem sie zapala nawet na centralnej stopce a poziom mam taki jak trzeba - oczywiscie nie ignoruj tej lampki bo ona ma pomagac i jak czesciej sprawdzisz poziom oleju to nicsie nie stanie :-) Jeszcze raz POZDRAWIAM i zycze milej jazdy bo to naprawde fajny MOTOR ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarson Opublikowano 30 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 Dzieki za odpowiedzi. :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi