merfi Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 Czy wam też zgrzyta jedynka na postoju??? Podczas jazdy wszytko jest ok tylko na postoju odzywają się zgrzyty tak jakby dwa koła zębate przeskakiwały nie wiem jak to nazwać ?? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokoko Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 u mnie jest to samo i zdaje mi sie ze to normalne;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 wszystko zalezy od maszyny! w romecie mi zgrzytalo wszystko, zawsze i wszedzie. on sie prul nawet jak byl wylaczony:P a jesli chodzi o ktorakolwiek z hondzi to nie mialem takiego wrazenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokoko Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 tzn mi chodzilo oto ze nie zgrzyta tak jakby mialo zaraz sie cos roz... tylko tak lekko szarpnie i slychac ten bieg a to raczej normalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 to ja sie podczepie do tematu. Jak jade spokojnie tzn. trzymam jednakowe obroty (ok 5 tys.) to gdzies w okolicach silnika (czyli pewnie w nim) slychac takie cos jakby jakas mala metalowa czesc latala sobie i ciagle cos ja odbijalo ,napedzalo. Nie mam pojecia co to jest , biegi chodza w porzadku czyli tryby odpadaja.W zimie moze z nudow olej zmienie takze zobacze czy nie ma opilkow zadnych w oleju i na korku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lunch Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 Jedynka wchodzi przewaznie z lekim zgrzytem i szapnieciem...to normalne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 wrobel51,koszyk sprzęglowy Ci dzwoni...mi kiedys dzwonil jak za malo oleju mialem,a jak sprzęglo wcisnąlem to przestawal :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 no to trza sprawdzic czy przestaje jak sprzeglo wcisne ;] i oby to byl tylko niski poziom oleju .... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 poprostu zawsze bedize tak wchodzić takie już są skrzynie biegów !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merfi Opublikowano 27 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 ale to jest odglos jakby dwa koła zebate nie chciały się zazębić nie wiem jak to dokładnie opisac ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szypeczek Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 Może masz już koła wyjechane i się właśnie nie chcą zazębiać dokładnie. A sprawdź czy jak motor przechylisz na jedną lub drugą stronę trochę (w momencie zgrzytania) to czy przestanie - wtedy tryby powinny się dokładniej zazębić i jeżeli to jest to, to przestanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herflik Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 czeeeeeeMoze tak ... wyobrażcie sobie sytuacja jak ma miejsce przy wrzucaniu jedynki na postoju .Jedno z kól zebatych obraca sie za sprawą tego niewielkiego momentu jaki przenosi rozłaczone mokre sprzeglo , i teraz nastepuje sprzegniecie z drugim kolem zebatym ktore NIE obraca sie gdyz jest sprzeżone z tylnym kolem .Kły sprzegiełka klowego probują trafic na swoje miejsce w drugim kole wywołując takie wlasnie efekty akustyczne . Proste nie ? Może masz już koła wyjechane i się właśnie nie chcą zazębiać dokładnie gdyby tak było towarzyszyło by temu rowniez wyskakiwanie biegów podczas jazdy (i nie same koła tylko sprzegielka kłowe) pozdrawiam herflik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
customer Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 a moze masz ząb na którymś kole zębatym ukruszony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel Opublikowano 28 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2005 a moze masz ząb na którymś kole zębatym ukruszony?wlasnie na takie cos to wyglada, ale motorem przejechalem ok 700 km i nigdy problemow nie bylo z biegami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 28 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2005 Ludzie :/ Powini was rozstrzelac za nadpobudliwość :/ Herflik pisze ładnie wszystko a wy dalej swoje :/ Poporostu tak juz jest :/ Niektóre skrzynie robią co ciszej inne głośniej ale zawsze chrupnięcie będzie:/ Taki sam odłog będize dobiegał przy złej zmianie biegów:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi