Skocz do zawartości

Yamaha MT 01 ( MT01, MT-01 )

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie znalazlem gościa co robi coś takiego do MT-01

Cały stelaż,tj. centralny +boczne ramki pod torby na boczne tłumiki;370 zł.

koszt wysyłki za pobraniem ok.32 zł.Można zrobić przelew,wówczas koszt jest trochę mniejszy.

Na dzień dzisiejszy stelaża brak na stanie,moge wykonać na zamówienie ok.10 stycznia.Stelaz centralny jest przygotowany pod wkręcenie alu nosków monokey(30 zł.) pod 1 kufer,co pozwala bez płyty założyć kufry givi monokey,kappa monokey itd.

W razie zainteresowania napisz adres do wysyłki,stelaż wpisuję w kalendarz,będziemy w kontakcie.

pozdrawiam

p.s

stelaż jest malowany proszkowo na czarny mat,na zdjęciu jest prototyp w surowym stanie

post-59725-0-09696200-1356685716_thumb.jpg

Edytowane przez DRIFF

Panowie znalazlem gościa co robi coś takiego do MT-01

Cały stelaż,tj. centralny +boczne ramki pod torby na boczne tłumiki;370 zł.

koszt wysyłki za pobraniem ok.32 zł.Można zrobić przelew,wówczas koszt jest trochę mniejszy.

Na dzień dzisiejszy stelaża brak na stanie,moge wykonać na zamówienie ok.10 stycznia.Stelaz centralny jest przygotowany pod wkręcenie alu nosków monokey(30 zł.) pod 1 kufer,co pozwala bez płyty założyć kufry givi monokey,kappa monokey itd.

W razie zainteresowania napisz adres do wysyłki,stelaż wpisuję w kalendarz,będziemy w kontakcie.

pozdrawiam

p.s

stelaż jest malowany proszkowo na czarny mat,na zdjęciu jest prototyp w surowym stanie

Kupiłem ten stelarz i raczej nie ma się do czego przyczepić, polecam opcję z aluminiowymi noskami monokey dzięki nim stelaż wygląda dużo lepiej niż z całą płytą

Kupiłem ten stelarz i raczej nie ma się do czego przyczepić, polecam opcję z aluminiowymi noskami monokey dzięki nim stelaż wygląda dużo lepiej niż z całą płytą

Ja też mam a raczej miałem u siebie założony ten stelaż ale po dosyć intensywnym sezonie niestety nie wytrzymała blacha wentylatora do której przykręca się część stelaża :(( i teraz muszę szukać innego rozwiązania

Ja też mam a raczej miałem u siebie założony ten stelaż ale po dosyć intensywnym sezonie niestety nie wytrzymała blacha wentylatora do której przykręca się część stelaża :(( i teraz muszę szukać innego rozwiązania

Kurcze możesz napisać jak się urwała? czy to się w drodze stało? i czy ewentualnie można jakoś temu zapobiec?

afrikaniec , rozumiem ,że jesteś w posiadaniu identycznego i można śmialo zamawiać ?

Sam stelaż wygląda solidniej od tego akcesoryjnego .

Opcja z urwaną blachą od wentylatora zmartwiła mnie troszkę ,pisz chlopie ;) czemu i jak temu zapobiec .

Edytowane przez DRIFF

całe szczęście zauważyłem że coś nie gra jak byłem na miejscu. Sam bagażnik się nie urwał ale jak wjechałem w dziurę to coś zadzwoniło i zacząłem szukać co to mogło być. poruszałem kilka razy energicznie stelażem i okazało się ze jest już luźny, trzymał się tylko na podnóżkach. Zmuszony byłem go zdemontować łącznie z wentylatorem (niestety 4 dni przed wyjazdem na mały rekonesans po kraju) teraz zamówiłem kompletny wentylator wraz z tą blaszką która się urwała i czekam na przesyłkę. Jak już przyjdzie to montując wentylator wzmocnię troszkę cały "zadupek" i powinno być OK. Podczas montażu zrobię kilka fotek żebyście mogli podpatrzeć jak uniknąć dodatkowych kosztów i zaoszczędzić mnóstwo nerwów :D

lepszym rozwiazaniem jest h&B z tym że trzeba wstrzelić nito nakrętki (oryginalnie wkręca się je w tuleki osadzoe w gumie) ja mialem kufer 50l ma maxa załadowany i stelaż na nim i nic się nie działo montaż/demontaż trwał 5 miut

Edytowane przez mlubon

mlubon

lepszym rozwiazaniem jest h&B z tym że trzeba wstrzelić nito nakrętki (oryginalnie wkręca się je w tuleki osadzoe w gumie) ja mialem kufer 50l ma maxa załadowany i stelaż na nim i nic się nie działo montaż/demontaż trwał 5 miut

mlubon ,generalnie piszesz o stelażu jak na zdjęciu ?

Jakiego rozmiaru nitokółków użyłeś ,średnica zewnętrzna, długość i średnica gwintu wewnątrz kołka ?

Ciekawe co tam D0minik wymyśli, jak co podaj rownież Twoje rozwiązanie ;)

Panowie ,w nadchodzącym Nowym 2013 Roku życzę wszystkim, suchych, przyczepnych nawierzchni, pięknych winkli i widoków.

MTqów zawsze zatankowanych do pełna (po 3zł/L :P), długich i

ekscytujących wypraw motocyklowych. A tak ogólnie żeby niebył gorszy od tego.

mam na myśli taki

http://neu.hepco-bec...504513.0101.pdf

nie pamiętam jakie tam wstrzeliłem - takie by pasowały chyba pod śrubki 6 - te 2 śrubki co się wkręca w motocykl pod siedzeniem z tyłu

tak to wygląda

file.html[/img]

Edytowane przez mlubon

afrikaniec , rozumiem ,że jesteś w posiadaniu identycznego i można śmialo zamawiać ?

Sam stelaż wygląda solidniej od tego akcesoryjnego .

Opcja z urwaną blachą od wentylatora zmartwiła mnie troszkę ,pisz chlopie ;) czemu i jak temu zapobiec .

Myślę że spokojnie możesz zamawiać, trlko poprawki przy wentylatorze trzeba zrobić tak jak DOminik napisał