Redrobert Opublikowano 3 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 (edytowane) Wiadomo, że jest już po sezonie (pewnie nie dla wszystkich) czy obsługę po sezonową robić teraz czy raczej na wiosnę , chodzi mi tutaj o jakiś przegląd wymianę płynów oleju itp. Na co zwrócić uwagę co uwzględnić przy przeglądzie - takie powiedzmy podstawowe rzeczy mające wpływ na utrzymanie bezpieczeństwa podczas jazdy. Pytam się Was użytkowników MT-ka ponieważ może są jakieś szczególne rzeczy do wymiany lub zwrócenia uwagi. Edytowane 3 Października 2012 przez Redrobert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trufel Opublikowano 21 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Siemano ludziska , jestem sobie taki tam Tomek latam Vulkanem 2000 ale juz niedługo , gdy tylko go sprzedam kupuje na wiosenkę MTQ gra mi ten sprzęt w duszy juz od jakiegos czasu bo Vulkan to jednak nie to :)Pozdrawiam i lewa łapa w górę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKu Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Siemano ludziska , jestem sobie taki tam Tomek latam Vulkanem 2000 ale juz niedługo , gdy tylko go sprzedam kupuje na wiosenkę MTQ gra mi ten sprzęt w duszy juz od jakiegos czasu bo Vulkan to jednak nie to :)Pozdrawiam i lewa łapa w górę ;)WitamyPrzed MT-ekiem jeździłem Suzuki VZ1600 /a właściwie to Kawasaki MeanStreak vn1600/ czyli czymś podobnym do twego obecnego moto, ale trochę inaczej zestrojonym. Tamten sprzęt był super, ale ... jak wsiadłem na MT to zrozumiałem, że można jeździć inaczej :)Inne skręcanie, inne złożenia, inne hamowanie, inny motocyklizm (o ile można tak się wyrazić :) ).Czekamy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trufel Opublikowano 22 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Ja tez czekam , i sie doczekac nie moge , przewertowalem to forum i jestem jeszcze bardziej podjarany niz bylem , obejzalalem prawie wszystkie filmiki na yoltubie , no masakra w h...j juz go chce ,juz go chce glaskac , dotykac , patrzec na niego moja pani juz mowi zw zwariowalem , a co bedzie gdy stanie na podjezdzie hehehe sory za polskie znaki , ale pisze na fonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej MT01 Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Ja jezdziłem MTekiem dwa lata,aktualnie śmigam VZR 1800,ale mam zamiar wrócic do MTeka,więc jakby kogoś interesowała zamiana MT na wygłaskanego VZRa to możemy sie dogadac,najlepiej z dopłatą bo o to głównie mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słoma Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 hehe mnie by interesowała zamiana , ale na jakiegoś "dukata" tylko , bo nic innego mnie nie interesuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BruusZX6 Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Witam i pozdrawiam z Gostynia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słoma Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Siemano ludziska , jestem sobie taki tam Tomek latam Vulkanem 2000 ale juz niedługo , gdy tylko go sprzedam kupuje na wiosenkę MTQ gra mi ten sprzęt w duszy juz od jakiegos czasu bo Vulkan to jednak nie to :)Pozdrawiam i lewa łapa w górę ;) Vulcan 2000 ,moim zdaniem jeden z najlepszych dwucylindrowców , jak nie najlepszy :) tylko ty chyba za mlody na niego jestes:)) bez urazy :) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKu Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Ja zaczynam myśleć o BMW K1300S albo o Hondzie VFR1200. Na razie cieszę się swoim MT, ale jeżdżę już 2 lata i ciągnie mnie do nowych wrażeń :). Moją Yamaszką zwiedziłem już trochę europy i teraz chciałbym przejść w coś bardziej turystycznego (ze wskazaniem na sportowego :) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trufel Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Spoko "sloma" podesty mam po przycierane , a na moto latam od gowniarza i nie jednym juz latalem i szlifowalem :-):-) nie ma takiego motoru do ktorego potrzebny jest odpowiedni wiek . Ale to nie forum o tym :-D CHCE MT - 01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afrikaniec Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Popieram Twoją decyzję!! Nie ma czegoś takiego jak nieodpowiedni wiek!!Przeszedłem już dość długą ścieżkę motocyklową od choperów począwszy przez plastiki, klasyki, duże turystyczne i bardziej wyczynowe enduraki, były też i długodystansowe turystyki no może jeszcze trial mi pozostał:), ale od kiedy zasiadam za sterami MT poprostu uśmiech z ryja mi nie schodzi!! Spoko "sloma" podesty mam po przycierane , a na moto latam od gowniarza i nie jednym juz latalem i szlifowalem :-):-) nie ma takiego motoru do ktorego potrzebny jest odpowiedni wiek . Ale to nie forum o tym :-DCHCE MT - 01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
słoma Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 pewnie ,że sie z wami zgadzam:)) zażartowałem sobie z tym wiekiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trufel Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 wiadomo nikt , a tym bardziej ja nie wziął tego na serio :biggrin: tego wieku :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afrikaniec Opublikowano 31 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Panowie, jakiś czas temu pisałem o włączającej się kontroclce sygnalizującej błąd, wydaje mi się że problem się sam rozwiązał. Zrobiło się chłodniej i kontrolka przestała się włączać, wniosek - zbyt luźne linki nie domykają exupa.Mam jeszcze jedno pytanie, czy ktoś może montował amortyzator skrętu? jeśli tak to gdzie można szukać i jakieś koszty? Od początku kiedy dosiadam MT mam kłopot z shimmą, która pojawia się w mniejwięcej od 40 do 120 km/h. Łożysko główki wydaje się być ok, więc nie bardzo mam pomysł na pozbycie się tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trufel Opublikowano 31 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 (edytowane) a sprawdzałeś może ciśnienie w oponie na przodzie ?? albo stan opony ?? Edytowane 31 Października 2012 przez trufel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi