jokoko Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 Witam. Mam mały problem z moim motorem :P ... otóz :P gdy kupiłem motocykl po odkręceniu manetki gazu przymulał przez około 1 sekundy i dopiero wkrecał sie na obroty. Po przeczyszczeniu gaźnika ten problem znikł a pojawił się nowy: silnik powyżej 7-8 tyś obrotów zachowuje się dość dziwnie tzn. zaczyna przerywać. Ciekawostką jest to ze gdy zgasze i odpale motor to na biegach 1-2-3 ciągnie do końca:) a gdy np. zatrzymam sie na skrzyżowaniu i ruszę to przerywa go tak dalej.Ponoć może być to wina zbyt dużej winy bo aż 150 :roll: jednak dziwi mnie to że wczescniej była ta sama dysza a tego problemu nie było ( a był inny w/w ) pomóżcie mi bo juz mnie ku^%$ trafia :) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 bylo czyscic jak dobrze chodzil?? jak nie umiesz to sie nie tykaj koles :), a ja dalej bede obstawial przy swoim ze masz zle sruby regulacyjne podokrecane bo albo go zalewa, albo zupy nie dostaje nic innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejtomecki Opublikowano 17 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 próbowales na innej swiecy ? jak przerywa w gornym zakresie obrotow to moze byc przez swiece, u znajomego jakos dziwnie chodzil na wysokich obrotach i nie wykrecal sie do konca, zmiana swiecy i problem zniknął.Z tym poczatkowym zamulaniem na 1 sek to tak jakby go zalewało ale jezeli ten problem juz nieaktualny ...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokoko Opublikowano 17 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2005 nom wlasnie palnuje zmienic swieczke ... ale do tego modelu to koszt 60 pln ;/ no ale przecież wczesniej nie było tego problemu. A teraz jest też orginalna swieca. Ale moze byc od początku;/ no i chodzi jak go zgasze i odpale;/ Macie jeszcze jakies pomysły co do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evolis Opublikowano 23 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2005 jak problem powstal po przeczyszczeniu gaznika to problem z gaznikiem. po wyczyszczeniu czesto potrzebne jest podregulowanie gaznika. wykrec swiece i sprawdz jaki kolor ma! ewentualnie problem moze byc tez zregulacja zaworu wydechowego jezeli kolor swiecy bedzie gii (tylko nie wiem czy w mito wystepuje, rs i nsr ma;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi