OlsenMZ Opublikowano 26 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2005 Jak nie odbija to cos ze spręzynami jest nie tak. Raczej źle cos złozyłeś. Może slimak sie zacina ale bardziej obstawiam spręzyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buła Opublikowano 29 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2005 po wileu bezowocnych próbach wyregulowania sprzęgła postanowiłem rozebrac je całkowicie,własnie zrobiłem to przed chwilą i mama takie pytanie :?: ,w sprzegle jest taka wygieta podkładka,czy jest mozliwe ażeby przez nia nie dało sie wyregulowac sprzegła,pytam o to poniewarz na schemacie mam pokazane że ta podkładka ma by załorzona tak ),czyli do srodka silnika a ja ja miałem załorzoną tak ( czyli na zewnatrz,czy ma to jakies znaczenie dla regulacji sprzegła. :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OlsenMZ Opublikowano 29 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2005 Złóż dokładnie tak jak jest na schemacie. Sprzęgło (jesli masz nie zuzyty stożek) osadź mocno na wale (ja rozgrzewałem stożek do około 100 stopni i go wtedy zaciskałem na wał). Jesli masz schemat i złożysz dokładnie tak jak masz tam narysowane to musi chodzić. A ta wykrzywiona podkładka ma byc pod sprzęgłem. Ma ona za zadanie "zgubić" luz między stożkiem a zabierakiem sprzęgła i spowodować cichszą pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harry Opublikowano 4 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2005 A powiedzcie mi czym objawia się przekręcający sie na wale stożek :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buła Opublikowano 5 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2005 sprzęgło będzie się obracało przez co nie będzie przenosi napędu na wał,co oznacza ze motocykl bedzie stał w miejcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi