cykus15 Opublikowano 8 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2005 Siemka mam problem kilka dni temu kupiłem Cebre i miał być do wymiany akumulator ale przed kupnem nowego sprawdziłem ładowanie i okazuje sie że na wolnych ładuje tylko ok. 11,2. :?a na wyższych ładuje już tylko ok.10,5:? czyli nie ładuje i co teraz regulator napiecia czy cewki albo alternator nie wiem co tam jest nawet ;) kto ma takie tanie części na zbyciu????? :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PYTON 74 Opublikowano 10 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2005 Witam. Sprawdź najpierw wszystkie połączenia, tzn kostki, może gdzieś jest coś zaśniedziałe. Zobacz, czy masz dobrze przykręcony wirnik i stator alternatora. Na końcu sprawdziłbym regulator napięcia. Mam części silnikowe do CBR600 F1 PC19Jeśli byś coś potrzebował np. alternator, to dzwoń: 0503-56-36-30Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamo 84 Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 z tego co napisałeześ na wolnych obrotach masz 11,2 a na wysokich 10 z groszami wynika ze moto niema ładowania. sprawdz najpierw napięcie jakie wychodzi z regulatora napięcia jezeli bedzie takie jak teraz to zbadaj bezpośrednio z alternatora pozwoli ci to ustalić gdzie jest ustrka. jeżeli z alternatora bedzie wieksze (niewiem ile powinno wynosic ale chyba ok 13.2-13,6) to wina bedzie leżała najprawdopodobniej w regulatorze napięcia, jezeli z alternatora też bedzie około 10 to usterki musisz szukac w samym alternatorze lub jego podłączeniu. dodam jeszcze ze w cbrkach regulatory sa niezbyt wytrzymałe ponieważ często sie przegrzewaja. jak okaże sie ze to regulator to kup wersje z radiatorem na serwisie słyszałem ze lepszy niż oryginał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Eeee, archeolog - daj sobi9e spokuj z tematami sprzed 3 lat OK ? Eeee, archeolog - daj sobie spokuj z tematami sprzed 3 lat OK ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi