milites Opublikowano 8 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2005 Czy poziom oleju w Hondzie sprawdza sie wkrecajac miarke czy tylko wkładjąc i nie dokrecajac - spotkałem się z roznymi opiniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 8 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2005 zależy. U mnie w Hondzie 125 jest wlasnie tak ze wklada sie bez dokrecania.Najlepiej zalej tyle oleju ile jest w instrukcji i zobacz gdzie ci to wpada na miarce. Zapamiętaj prawidlowy poziom i do tego sie ustosunkuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 8 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2005 Zawsze na wykręconym korku, wystarczy go włożyć do oporu i wyjąć a na miarce poziom nie powinien przekraczać górnej kreski.Z doświadczenia mogę poradzić że optymalnie i bez ryzyka w silnikach Hondy najlepiej utrzymywać połowę stanu oleju. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 8 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2005 warto dodac, ze moto ma stac pionowo, a nie na bocznej stopce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi