gawron89 Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 witam kupiłem niedawno filtr stozkowy do simsona skutera i zamontowaem go bezposrednie do gaznika .. z ontazem miałm kilka problemów ale jakos w koncu go zamontowałem poziomo... odpaam maszyna łądnie mruczy ale jest pewien problem jak jade to mi go dławi.. :/tak jak by mial za duzo powietrza lub za mało benzyny :/zeby jechac normalneie musze dac ssanie przy wiekszych obrotach..:/ co zrobic ?? podwyzszyłem mu juz stan paliwa na iglicy jest teraz na najwiekszym stanie paliwa ale dalej go dławi.. zasłoniłem troche filtr kartonikiem zeby powietrze samo tam nie wlatywalo ale dalej tak smo co zrobic?? pomzócie!!!! pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek775 Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 zasłoniłem troche filtr kartonikiem zeby powietrze samo tam nie wlatywalo Nie ma jak dobry tuning :-D Byc może ten filtr jest przystosowany do wiekszych silników. Proponuje powrót do oryginalu, bedzie bezbieczniej dal silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaWaK Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 wlasnie to się dzieje po zamontowaniu bezpośrednio i samego filtra :) bez puszki szmerów raczej się nieobejdzie, albo zrobisz jakąś nową z tym filtrem albo wsadzisz jakoś ten filter do orginału ... bo regulacja raczej niepomoże jak już będziesz może robił nową puszke to radze zrobić z regulowanym otworem wlotowym .. wtedy można dopasować optymalnie otwór do nowj puszki ... ja powiem tylko że narobionym airboxie moto jest owiele mocniejsze i szybsze ... tak więc w simsonie tez moze cos dać na + inna puszka :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron89 Opublikowano 5 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 misiek775 po to zaslonilem bo myslałem ze powietrze sie tam samo phcało i tylko dlatgo zasłoniłem chwilowo kartonikiem ale to nic nie pomoglo.. a nie dla TUNINGU!! 8O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek775 Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 a nie dla TUNINGU!! 1. W pierwszej swojej wypowiedzi nie napisales ze zasłoniłeś chwilowo tylko, ze TROCHĘ ! (2. Montować stozek i zasłaniać go ??3. Sam storzek za przeproszeniem g**no da4. Zamontowaleś w zły miejscu5. Rada na przyszłość: Uzywaj znaków interpunkcyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron89 Opublikowano 5 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 ehh dobra nie prosiłem zeby sie czepiac moich słów tylko zeby mi pomóc ale thx za chęci :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 Wystarczy wyregulowac sklad mieszanki paliwowo powietrznej (prawdopodobnie wkrecic srube zeby dostawal mniej powietrza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 6 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 Wywal ten stożek, bo on Tobie gówno daje! Dobre - kartonikiem zasłonił, może takim po papierosach, albo takim co w rolce srajtaśmy... Może bys nauczył sie najpierw regulować gaźnik zanim wprowadzasz jakieś zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brugi Opublikowano 7 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2005 Wez zmniejsz mieszanke paliwo powietrze i powinno być si.Tyle tylko ze w sqtrze to zrobic to jest przesrane mialem podobny problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi