Spart70 Opublikowano 5 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2005 Dzien 1° temperatura rano 30°CWyjazd z Rzymu wschodnim wybrzezem na polnoc Wloch , potem w strone granicy francuskiej zatrzymalismy sie w najdrozszym i najbardziej syfianskim kamipngu z calej wyprwy, po stranie wloskiej 50 km od granicy ( 2 motocykle, 1 maly namiot, 3 osoby 29,00 euro!!!!! Zlodzieje! ) Dzien 2° temperatura rano 25°C Wjazd do Francji , przez Monte Carlo do Nicei tam kapiel na bezplatnej plazy z prysznicami ze slodka woda , cudo!!! Gdyby nie te araby to byloby super , zaraz jak zaparkowalismy motocykle zaczelo sie krecic dwoch arabow, obcinajacych co by mozna bylo ukrasc , wiec kapiel byla na raty, wpierw ja z corka a potem moja zona.Nocleg na Campingu z basenem 50 km na polnoc od Nice, zatrzymalismy sie na dwa dni, zeby pojezdzic po kanionach Verdon i okolicach. Cena za camping 24,00 euro w tym basen za darmo . Dzien 3° temperatura rano 22°CWyjazd z kampingu kierunek Verdon , przepiekny kanion wyzlobiony przez rzeke Verdon i zwiedzanie okolicy cudowna droga. Polecam !Powrot na camping z natychmiastowym zanurzeniem sie w basenie. Dzien 4° temperatura rano 23°CRuszamy z Nicei na polnoc gorskimi przeleczami z zamiarem przejechania jedna z najwyzszych drog, jak nie najwyzsza Col del la Bonette 2 802 metry. Droga cudowna, malo aut. Bajka !!!!!!Potem przejscie Col de Vars i zatrzymujemy sie na kampingu 80 km od Briancon, sliczny czysty camping w cenie 14 euro za noc!!!!!! Dzien 5° temperatura rano 15°C Wyjazd w strone Briancon, potem kierujemy sie na przejscie graniczne Francja –Italia Sestriere. Po przejechaniu kawalka drogi wloskiej, kierujemy sie na Val di Susa – Col du Mont Cenis i znow na strone francuska, kierunek Val d’Isere zaczyna padac snieg temperatura spada do 0°C spotykamy polskich rowerzystow !!!! Ale twardziele. Uciekamy przed sniegiem, poniewaz nie uwazam sie za dobrego narciarza motorowego. Spimy na kampingu 50 km na polnoc od Val d’Isere , pierwszy kamping z deszczem, placimy kolo 18 euro. Dzien 6° temperatura rano 10°C Rano wyszlo sloneczko, ruszamy na polnoc, potem na wschod strona francuska do Chamonix, piekne widoki lodowca na Mont Blanc, spimy na kampingu w Chamonix otoczeni pieknymi gorami cena 24 euro. Dzien 7° temperatura rano 5C° !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie mozemy sie doczekac az wyjdzie slonce zeby przesuszyc namiot z rosy i rozgrzac kosci. Ruszamy w strone Szwajcarii na granicy celnik macha reka zeby jechac .kierujemy sie przez cala szwajcarie na wschod w strone Bolzano Italia. Po drodze zaczyna padac deszcz i przejezdzajac Furkapass deszcz ze sniegiem temperatura spada do 0°C zatrzymujemy sie na nocleg w przybzeznym motelu niedaleko St .Moritz w cenie lepiej zebym nie pisal, to z pewnoscia moj ostatni nocleg w Szwajcarii. Dzien 8° kierunek Italia - Dolomity mamy zamiar pojezdzic w trojkacie Bolzano – Cortina d’Ampezzo- Belluno wiec kierunek kamping w Zoldo Alto na wysokosci 1500 metrow. Pejzarz bajeczny, miedzy dwoma gorami Monte Civetta wysoka 3220 metry a Monte Pelmo 3168 m. Dzien 9 ° kamping Palafavera w Zoldo Alto, temperatura 5°C Tu zatrzymamy sie na wiecej dni, wiec caly sprzet na camping, zarcie i inne rzeczy mozemy zostawic spokojnie na kampingu . Dzien 10° – 11° - 12° - 13° Zatrzymujemy sie tu 4 noce, a o drogach jakie tutaj sa nie bede nic pisal, zeby nie zbeszczescic ich moim slowem pisanym , zobaczcie sami na zdjeciach . Raj dla motocyklistow istnieje , nazywa sie Dolomity. FOTO http://www.motospart.net/Curve%20e%20torna...2005/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zosia_ Opublikowano 6 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 Fajny opis :) Tylko te tmperatury miescami mało przyjazne... A jak córka to znosiła ?Mnie też kilka lat temu zachwyciły Dolomity, nie da się opisac - trzeba przejechac :) Prawdziwy raj dla motocyklistów. Pod warunkiem, że akurat grad nie pada :P :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spart70 Opublikowano 6 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2005 Fajny opis :) Tylko te tmperatury miescami mało przyjazne... A jak córka to znosiła ?Mnie też kilka lat temu zachwyciły Dolomity' date=' nie da się opisac - trzeba przejechac :) Prawdziwy raj dla motocyklistów. Pod warunkiem, że akurat grad nie pada ;) :-)[/quote'] 5°C to bylo z rana potem temperatura dochodzila do 20 czasem do 25°C a co do corki to jest wprawiona, w 2004 zaliczyla w wieku 9 12 roku Nordkapp :P http://www.motospart.net/Nordkapp%202004%2...le/IMGP0829.JPG http://www.motospart.net/Nordkapp%202004_f...le/102_0281.JPG tu fotorelacja z calej wyprawy na Nordkapp http://www.motospart.net/Nordkapp%202004.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zosia_ Opublikowano 7 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2005 No to naprawdę twarda z niej babeczka ;) No i ma szczęście, ze ma takiego tatę, będzie miała fajne wspomnienia z dzieciństwa ;) Super zdjęcia :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafik Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 fajne zdiecia, naprawde rewelacja, super widoki,super strona internetowa duzo zdiec to co mi sie podoba,aVFR-ka jechala twoja zona, w polsce to byl by bardzo zadki widok dziewczyna na tak duzym motocyklu, ale na zachodzie to chyba mormalka,tak jak w USA to normalny widok,mam pytanie, sa jakies serwery gdzie mozna wzucic za darmoche tyle zdiec z wyjazdu :D Cytuj www.sokolriders.com--- jezdze bo lubie --- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spart70 Opublikowano 11 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 fajne zdiecia, naprawde rewelacja, super widoki,super strona internetowa duzo zdiec to co mi sie podoba,aVFR-ka jechala twoja zona, w polsce to byl by bardzo zadki widok dziewczyna na tak duzym motocyklu, ale na zachodzie to chyba mormalka,tak jak w USA to normalny widok,mam pytanie, sa jakies serwery gdzie mozna wzucic za darmoche tyle zdiec z wyjazdu ;) Dzieki za ladne foty :D a co do albumow darmowych najlepszy jaki znam to ten www.extracon.org nie ma ograniczen na ilosc i wielkosc fotek i ma fantastyczna prezentacje zdjec . Ja umiescilem tam fotki z wyjazdu na Nordkapp i nie tylko :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 jednym slowem cos pieknego... krotkie i zwiezle opisy, ale konkretne i na temat. mam nadzieje ze kiedys tez bede mogl wyjechac w taka podroz... o nic wiecej nie prosze:P naprawde wypas... moze troche pogoda od rana byla nieciekawa, ale to sie zdarza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzoov Opublikowano 11 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2005 fantastyczna podroz, kiedys na pewno sie na taka wybiore :D A poki co - tylko pozazdroscic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomGór Opublikowano 12 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2005 No super. Puki jestem jeszcze w Francji tez zaczne pisac relacje, a po powrocie sprobuje wrzucic zdjecia. Poznaje niektore rejony, :-D 8) 8) 8) Wiecej takich :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekM Opublikowano 14 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2005 W tym temacie mogę tylko poprzeć Spart70, drogi i serpentyny w Dolomitach to "malinka" sam doświadczyłem jazdy po nich (poździerane podeszwy i obcasy) w tym roku. Na przełomie czerwca i lipca byliśmy w 8 motorków we Francji z przejazdem przez Włochy, Szwajcarię.Jeszcze raz polecam, tam jest super no tylko z tymi temperaturami w górach (jednego dnia z +35 do +5 C) du..wo. ale bądźmy twardzi, przecież teraz też się jeździ a rano jest 5-7C.Pozdrawiam (już robimy plany na wyjazd 2006) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrymek Opublikowano 24 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2005 Piękny wyjazd, ąż Ci zazdroszczę i tylko pytanko może niezbyt wyszukane, ale przktyczne: ile mniej więcej trzeba mieć w portfelu, żeby taką traskę zaliczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekM Opublikowano 24 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2005 Niestety dokładnie niemogę określić kwoty (nie liczyłem) podam kilka informacji:-4 dni do Francji, 2 dni na miejscu (za St.Tropez), 4 dni powrót-paliwko, ceny ok 1,1-1,2 Euro 1litr-spanko, po drodze spaliśmy w hotelach 30-55 Euro, raz w bungalowach nad jez. Garda ale też nie tak tanio.-spanko na miejscu gratis (pomijając prezent dla kolegi-własciciela apartamentu)-żarełko w knajpkach ceny różne w zależności od menu wg gustu ale najgorzejNa pewno można przyoszczędzić i spać pod namiotem (namioty mieliśmy na wszelki wypadek) ale wygoda wzieła górę(amazonka w składzie). Jak jest tak duża grupa to i przyspieszyć nie można (samo tankowanie to niewyjęta godzina) i każdy ma inne podejście do tak dalekiej jazdy.Najważniejsze to dobrana ekipa, może mniejsza grupa w/g chęci i prędkości jazdy, no pozytywne podejście do takiej formy wypoczynku (d..pa) mięknie po kilku dniach w siodle.Ale to jest to czego kilku z nas pragnie i juz planujemy wyjazd w 2006r. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi