Skocz do zawartości

Dariusz Olejniczak...

Insane
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W środę wieczorem w wypadku motocyklowym zginął Dariusz Olejniczak. 24-letni rugbista Arki Gdynia i reprezentacji narodowej stracił panowanie nad swoim "ścigaczem". Uderzył w drzewa w Sopocie na skrzyżowaniu ulic Powstańców Warszawy i Ceynowy, nieopodal kortów tenisowych. Zginął na miejscu.

Feralnego dnia, jeszcze kilka godzin wcześniej popularny "Olej" trenował z klubowymi kolegami. W poniedziałek w dobrym humorze wrócił z reprezentacją narodową z Francji, gdyż biało-czerwonym udało się wygrać oba mecze sparingowe.

Olejniczak był klasycznym przykładem drogi zawodnika gdyńskiego do sportu. Niemal z ulicy przeszedł do rugby i w tej dyscyplinie zaczął praktycznie od razu odnosić sukcesy. Na jego talencie szybko poznali się trenerzy. Zagrał już w mistrzostwach świata juniorów. Potem były występy w seniorskiej kadrze. Z Arką dwukrotnie był mistrzem Polski (2004-05). Za jego przykładem poszedł młodszy brat - Piotr. Też gra w Arce w rugby.

"Olej", bo taki miał pseudonim, występował w trzeciej linii młyna. Na boisku, ale nie tylko, uchodził za wielkiego wojownika. Ceniony był nie tylko za umiejętności, ale za twardość w grze. Czasami był aż za twardy. Zdarzały mu się czerwone kartki. Szkoda, że tę ostatnią dostał od życia na sopockiej szosie...

źródło: http://sport.trojmiasto.pl

Pogrzeb odbędzie się dzisiaj o 13:30 ;)

Znałam go... Choć nie za dobrze...

Był dobrym znajomym mojego brata... Widywałam go czasem, pogadałam... A i na mecz się czasem poszło... na ostatnich eliminacjach jakoś tak wyszło, że byłam... Wywalczył mistrzostwo dla nas...

Zawsze jeździł na krawędzi :cry:

Wczoraj powiedział mi znajomy, że Olej miał szlifa... a dzisiaj brat powiedział mi, że to nie był szlif... Tylko śmierć na miejscu...

Dziwnie mi ze świadomością, że już go nie ma... Nie mam kogo już na meczach szukać... :cry:

Wieczny odpoczynek racz mu dać Panie, a światłość wiekuista niechaj mu świeci na wieki wieków... Amen. :cry: