radziok16 Opublikowano 20 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 ostatnio zakupilem za nieduze pieniadze jawke skuter 50 poprzedni wlasciciel nia jezdzil i potem stala przez pare dni i niby nie miala iskry po odkreceniu pokrywy wyplynelo ze 100ml wody takze wiec wyczyscilem i wysuszylem wszystko ustawilem przerwe tak jak powinno byc pocztyscilem wszystkie styki i przejscia a tu nic iskry nadal nie ma wymienilem kondensator bo mial dziure ale to nadal nie to ale jak wloze probowke zaiast fajki to sie zaswieci tak samo jak przytkne palec to mnie kopnie lekko ale iskra juz nieprzeskoczy na kablu ja nie mam juz wiecej pomyslow moze mi cos doradzicie !! :-x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDeK Opublikowano 20 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 wysusz cewke do porzadku, kolega miał tak samo w Kadecie :P Cewka łącznie schła kilka dni w domu. No chyba że se kupsiz inną cewke ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michasik2 Opublikowano 20 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 a moze fajka jest popsuta??jeśli bredzę to mnie poprawcie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 20 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 no wlasnie pisalem ze po zdjeciu fajki nie ma iskry nie przeskakuje ale jak przytkne palce to czuc tak delikatnie albo jak wloze probowke to sie pali tak delikatnie nie wiem czy probowka to dobre rozwiazanie bo tam jest innych prad a ona tez jest do innego pradu przeznacozna takze nie wiem czy dobrze pokazuje na to wyglada ze jest slaby prad albo cos moze to zalezec tez od kondensatora bo on nie jets nowy :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 20 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 A może kabel WN już do wymiany??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KrzyChules Opublikowano 21 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2005 mialem to samo w swojej kaczuszcze a rzecz blacha bo styki zasniedziały :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yool Opublikowano 21 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2005 a masz dobrą i pewną świece?? jak tak to idz pokoleji poprzez fajke, przewód wysokiego napięcia, przerywacz(jak bedziesz miał żle ustawioną przerwe to z Chiny nie bedzie iskry), kondensator i cewke, Jak była tam woda to możliwe ze cewka dostała przebicia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 21 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2005 siweca ani fajka nie ma nic do tego pisalem ze nie ma iskry (tzn nie przeskakuje jak wykrece fajke i przyloze ten kabel do glowicy to jej nie widac tylko czuc jak palec sie przylozy) kabel tez sprawdzalem i jest dobry cos mi sie zdaje ze to ta glowna cewka na zaplonie obok swiatel bo bez niej motor tez nie ma iskry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi