samson Opublikowano 20 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 Przymierzam sie do zmiany opon enduro w obu motocyklach no i za bardzo nie wiem co wybrać.Od razu na myśl przyszły mi Mitasy, jest kilka różnych modeli... no ale teraz pytanie który się czym różni: http://www.motorad.pl/mfc11.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekD Opublikowano 20 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 Na stronie Mitasa masz dokladne opisy lacznie z tabelami przydatnosci.Linki ponizej http://www.mitas.cz/index.php?stranka=4&scid=54 http://www.mitas.cz/index.php?stranka=4&scid=52 http://www.mitas.cz/index.php?stranka=4&scid=53 pozdro,Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 20 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 jak wiem, bo zaobserwowalem to u kumpla w moto,mitasy sie szybko zdzieraja no i kostka sie nadlamuje....no ale coz.. moze mial wadliwy komplet ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 20 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 no ale coz.. moze mial wadliwy komplet ;pNie!!! poprostu gumy Mitas to jak napisał nasz kolega 4umowy Wojtas"Mitas Shitas" :lol: ,Jemu,mi i innym pourywały się kostki,nie mówiąc o uszczebanych klocach.Do takich lajtowych motorków jak Dt to będzie.Ale już nie motocykli co mają powyżesz 40kucy. Pozwole sobie zażucić Wojtasa foty co zostało po jego Mitasach założonych na CR >> http://www.forum.motocyklistow.pl/album_pa....php?pic_id=565 http://www.forum.motocyklistow.pl/album_pa....php?pic_id=566 Pzdr :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduras Opublikowano 20 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 Ja przejeździłem na Mitasie C10 cały sezon w DT125 i wsumie nie nażekałe, ale fakt że są to jednosezonówki i to że się wyrywają to prawda, ale za te pieniądze to troche przekula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 20 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 No to jak jest z tymi Mitasami :roll: :?: Mam zamiar zakupić komplet Mitasa ale jakoś to co czytam to mnie nie przekonuje :mrgreen: . Śmigam na DT 80 i chciałbym żeby starczyły na trocheeeeeee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 20 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 No to jak jest z tymi Mitasami Mam zamiar zakupić komplet Mitasa ale jakoś to co czytam to mnie nie przekonuje . Śmigam na DT 80 i chciałbym żeby starczyły na trocheeeeeee.Do DT spokojnie wrzucaj bo tam zeby Ci kostke urwalo to musisz sie postarac. Na tyl spoko, a na przod wolalbym cos lepszej klasy, zeby przod nie uciekal w lesie (za 40zł kupilem wlasciwie nowego Bridgestone'a z 2003r takze jak poszukasz to znajdziesz taniej niz mitasa :P ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduras Opublikowano 20 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 No na przód Mitas to porażka, nie dość że zjedzie się szybko to ucieka przód, a do DT80 na tył mitas to moze być spokojnie, nigdy w życiu DT80 nie wyrwie kostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 20 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 no ja wyrwalem komplecik uzywanych oponek z dosc sporym zapasem bieznika za 100zl.... przod pirelli 21' 90/90 a tyl dunlop 18' 110/100 przod nie ucieka, tyl radzi sobie nawet w blocie i wodzie ponad os, jeszcze nigdy sie nie zakopalem, zawsze wyciagnie, no i kopac kopie ladnie :Pjak wiadomo tylko na asfalcie ciezko, wiec staram sie w ogole nie jezdzic po asfalcie, no i na zakretach trzeba uwazac :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 20 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 Jaka firma robi gumy na tył o szerokosci 100?? Potrzebuje takiej do KDX'a i mam wielki problem z dostaniem jej (nie ma nigdzie 18" wszedzie tylko 19", bo takie sa w wyczynach). Chodzi mi o jaknajmniejszej stracie mocy. Teraz mam niby 110 ale jest szerokosci 130 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 20 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 Jak jesteśmy przy szerokości to mam pytanie. Jak się to przelicza na jakiś bardziej ludziki(czytaj w centymetrach) wymiar?? U mnie na tylnym laciu pisze 4.10 - 18, i co oznacza to 4.10?? Nigdzie nie pisze 100 czy tam 110 tylko to 4.10 - 18. Jak to przeliczyć?? :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 20 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 Jak to przeliczyć?? poszukaj w archiwum, ktos kiedys podawal przelicznik wymiarow aka firma robi gumy na tył o szerokosci 100?? ja mialem MICHELINA 18' 100/100 kostka , bodajze DUALCROSS czy cos takiego ;p no i byla waska i to na maxa ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 20 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 No spoko, ale opcja szukaj działa, jak dla mnie, jakos tak nie najlepiej. Ale to nic, znalazłem ale jakoś troche zagmatwane :roll: Mógłby mi ktoś to wytłumaczyć / napisać :oops: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 20 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 aka firma robi gumy na tył o szerokosci 100?No ja w dt mam z tylu 100 - 18' sprawdze jaka to firma :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy98 Opublikowano 20 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 a ma moze ktoś do sprzedania jakaś oponke 17' kostke:]?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi