RuDeK Opublikowano 19 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2005 Witam, Chciałem odpalić dzisiaj etke pcham pcham (bo brak kopnika) zapaliła, chodzi normalnie podjeżdzam pod garaż, postałem chwilke z chodzącym silnikiem. Ruszam 1,2 nagle etla ledwo pyrka to sie zatrzymuje patrze na zapłon a tam śruba trzymająca wirnik sie poluzowała i krzywka sie obróciła tak że w dolnym położeniu tłoka rozwieraja mi sie styki przerywacza :/ Prubowałem chyba ze 20 razy to ustawić ale za każdym razem niezależnie jak ustawiłem krzywke iskra wypadała w dolnym położeniu tłoka :/ Doradzcie mi jak to ustawić lub cuś bo juz mnie szlag trafia :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 19 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2005 krzywka jest na klinie i nie da sie jej zle wlozyc musialo ci sciac klina .pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDeK Opublikowano 19 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2005 ja tam nei mam żadnego klina 8O ja mam tylko klin który trzyma wirnik a krzywke moge wyciągnąć z wirnika 8O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 19 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2005 Ale w wirniku jest taki ząbek na który sie ustawia krzywkę :!: :!: :idea: :idea: :!: :!: Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDeK Opublikowano 20 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 Dzisiaj sie przyjrzałem i nie am tego ząbka :cry: Ile może kosztować wirnik używany/nowy ? Na Allegro patrzałem i nie ma :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 20 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 a po co zaraz nowy wirnik? jak nie umiesz ustawic to probuj i 50 razy - musi sie udac. ja mam na to patent taki, ze ustawiasz tlok w gmp i tak obracasz krzywka (nie walem!!!), ze jak podpasuje we wlasciwe miejsce to dopiero wtedy przykrecasz ja na stale do walu. dalej regulacja standardowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbig Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 Qde musi byc (nie wiem jak w 150) jesli nie klin to chociaz taki zabek ustalajacy krzywke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 23 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 Qde musi byc nie zawsze, czasem (po przelozeniu pierscieni slizgowych - miedziane) nie ma tego rowka i jest kuku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDeK Opublikowano 23 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 A ja wymysliłem fajny pomysł: zaznacze sobie jak ma byc ustawiona krzywka markerem, ściągne wirnik i sobie lekko ja przyspawam, dokręce i będzie git :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbig Opublikowano 24 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2005 A ja wymysliłem fajny pomysłPomysl 8O BARDZO nie fajny :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDeK Opublikowano 24 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2005 Mógłbyś mi wytłumaczyć dlaczego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 24 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2005 Mógłbyś mi wytłumaczyć dlaczego ?? a jak bedziesz chcial potem to rozbebeszyc...??? jak dla mnie to ja juz bym sie obejrzal za nowa czescia bo to jak dla mnie to jets to tylko i wylacznie wiejski patent... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDeK Opublikowano 24 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2005 :lol: odkręcam śrube i ściagam wirnik, tak to rozbebesze :D Ty chyba nigdy zapłonu MZ nie widziałeś dlatego tak napisałeś :P A tak apropo: przyspawianie jest tylko na krótka mete poniewaz nei mam narazie kasy na nowy wirnik (150zł) :P A w tym sezonie nabiłem na moto może 80 km więc chcę jeździć jeszcze ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 25 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 z tym spawaniem to sobie daruj, lepiej mazakiem poznacz. co tydzien wirnik zdejmujesz czy co, ze musisz spawac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDeK Opublikowano 25 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2005 Chodzi o to że jak chce wirnik dokręcić to krzywka obraca mi sie razem ze śrubą :/ I chciałem sobie ją lekko przyspawać żeby sie nie kręciła ;] A wirnik i tak będe wymieniał więc przy sprzedazy nikomu bubla nie sprzedam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi