Maly-PMI Opublikowano 15 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2005 Wiec tak, na moto mialem 2 miesieczna przerwe a w tym dziale rzadko sie udzielalem ale teraz bede musial :twisted: Sprzedalem DT80 i chcialem kupic 125 ale okazalo sie ze prawko na auto od 16 wchodzi i po prostu cala rodzinka od razu wybuchla ze jak moge to na auto bo moto nie bezpieczne :roll: Mialem 2500 a prawko na auto 2000 wiec za 500zl moto nie kupie. Ale moj wspanialy brat sie z nienacka pojawil :lol: DOstal w niemczech Yamahe RD 125 od goscia co sie na SM sciga niestety bez papierow :? (mam kwity ze dostal, to nie zadna kradziez). Jak bym nie mial kasy to by mi dal ja bez problemu ale uwaza ze za lekko tez nie moge miec (on mi wszystkie dotychczas moto kupowal) i sprzeda mi ja za 400zl. Jest calutka na chodzie i sprawna. Silnik po prostu igla, wyglad tez nie najgorszy.Zdjecia:http://mariusz712.fm.interia.pl/DSC01467.JPGhttp://mariusz712.fm.interia.pl/DSC01468.JPGhttp://mariusz712.fm.interia.pl/DSC01469.JPGhttp://mariusz712.fm.interia.pl/DSC01470.JPGhttp://mariusz712.fm.interia.pl/DSC01471.JPGhttp://mariusz712.fm.interia.pl/DSC01472.JPGJestem bardzo zadowolony poniewaz zawsze chcialem miec moto i auto. Troche sie w niej zrobi przez zime (owiewka jakas tuningowa, male kierunki, szerokie opony, felgi sie pomaluje) i bedzie fajna maszynka. A moc to ona ma niesamowita. Juz nia jechalem ok 140km/h i jezdzilem na kole, z 1 z gazu normalnie podnosi (beda filmiki i zdjecia). Nie mam prawka na 125 i kasy nie starczy wiec kupie papiery od jakiejs 50 i zarejestuje ja na motorower.Bardzo prosze o opinie i uwagi o tym sprzecie.PS. Bardzo przepraszam ze tak duzo ale musialem sie z kims podzielic moja sytuacja. PS2. Kupie papiery od jakiejs 50 (najlepiej RD50)PS3. Najlepiej kupilbym enduro ale brak funduszy i okazja zmusza mnie do kupna nie gorszego Nakeda (bo to chyba naked)Aha jeszcze moze macie jakies pomysly co by w nim przerobic zeby lepiej wygladal ? I moze wiecie ktory to rok ? Ja wiem tylko ze to Yamaha RD125LC2Pozdro [ Dopisane: 16-09-2005, 16:54 ]Ma ktos z forum oprocz mnie RD ?? CO by do niej kupic i co przerobic? Wie ktos ktory to moze byc rok? Prosze pomozcie :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 16 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2005 Kolega ma takowego. http://members.lycos.co.uk/pawelroszkowski/rd/ Fajny sprzet, swietnie idzie na gume, choc moim zdaniem ma za slaby dol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 16 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2005 Fajny motorek nawet szczegolnie jak za ta kase. Rozek kumpla sprzet widze ze ladnie odpicowany i ma super rejestracje :D. Z takich samochodowych co pamietam to widzialem tez CBR, DTR ;d. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 16 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2005 Fajny motorek nawet szczegolnie jak za ta kase. Rozek kumpla sprzet widze ze ladnie odpicowany i ma super rejestracje :D. Z takich samochodowych co pamietam to widzialem tez CBR' date=' DTR ;d. Pozdrawiam[/quote'] przed rd mial wlasnie wske i smialismy sie z niego ze zmienil wsk na wsk :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasiliy Opublikowano 16 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2005 choc moim zdaniem ma za slaby dolraczej kazda 2 suwowa wysokoobrotowa 125 ccm ma b. slaby dol, to sie musi krecic zeby jezdzic.mialem okazje jechac taka "wyzylowana" 125tka, a dokladniej Cagiva Roadster wiec i tak moc nie byla jeszcze tak duza jak w niektorych przypadkach (mito, nsr). musze powiedziec ze jesli chodzi o wrazenia to mnie pozytywnie zaskoczyla (no oprocz 'gadania') - z dolu nie szla wogole, ale gdy weszla na obroty radzila sobie bardzo bardzo dobrze jak na tak mala poj. gratuluje koledze nowego moto, jezdzij ostroznie! PozdrawiamMaciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 16 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2005 choc moim zdaniem ma za slaby dolraczej kazda 2 suwowa wysokoobrotowa 125 ccm ma b. slaby dol' date=' to sie musi krecic zeby jezdzic.mialem okazje jechac taka "wyzylowana" 125tka, a dokladniej Cagiva Roadster wiec i tak moc nie byla jeszcze tak duza jak w niektorych przypadkach (mito, nsr). musze powiedziec ze jesli chodzi o wrazenia to mnie pozytywnie zaskoczyla (no oprocz 'gadania') - z dolu nie szla wogole, ale gdy weszla na obroty radzila sobie bardzo bardzo dobrze jak na tak mala poj. gratuluje koledze nowego moto, jezdzij ostroznie! PozdrawiamMaciek[/quote'] oczywiscie rozumiem ale porownuje do innych 125 2tz moich doswiadczen nsr ma lepszy dol od rd, za to rd ma duzego "kopa" i naprawde ucieka spod dupy ;) jesli chodzi o przyspieszenie to rd jest nieznacznie lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maly-PMI Opublikowano 16 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2005 dzieki za gratulki ;) nie wiecie co by mozna zmienic jej przez zime ? Najpierw papiey, a pozniej tuning, jakas owiewka tuningowa (2 male soczewki z przosu), malutkie kierunki, jakos felgi pomalowac, fajne manetki, do tylu swiatla od NSR 125 (takie okragle) iiiiii co? Tuningowac sie oplaca bo chyba sobie zostawie ja do 18 i wtedy jakies inne moto a jak nie to chyba 1500zl za nia kiedys dostane zarejestrowana na motorower a wiecej napewno w nia nie wsadze. Nie domyslacie sie ktory to moze byc rok, kolega mi mowil ze raczej powyzej 89roku bo ma krecone felgi ale nie wiem. To jest naked bike?jeszcze raz dzieki :mrgreen: [ Dopisane: 16-09-2005, 20:32 ]zapomnialem, jakies szerokie opony jeszcze do niego. Kierunki mam jak twoj kolega, zapytaj sie czy ich czasami nie chce poniewaz mi sie strasznie nie podobaja i je zdjalem, tak samo mam lusterka ale chce z niej zrobic cos ala street.PS. Pamietajcie o mnie jak zobaczycie jakies papiery od 50 na sprzedaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krasos Opublikowano 17 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2005 Witam (Rożka kolega od Rd). A więc tak: Ja wiem tylko ze to Yamaha RD125LC2 Wydaję mi się że to jest model lc a nie lc2. Uzasadniam to tym, że lc2 ma chyba doładowanie w systemie YPVS (wydech+cylinder i może głowica). kolega mi mowil ze raczej powyzej 89roku bo ma krecone felgi ale nie wiem Jestem przekonany że napewno nie powyżej 89. Mam 89 i "kręcone" fegi. Kierunki mam jak twoj kolega, zapytaj sie czy ich czasami nie chce Jak będę miał napływ gotówki to sam zmieniam na małe. Z tyłu raczej powinny bys na dłuższych ramieniach bo mogą się z plastikiem nie zgrać (tak mi się wydaje). A co do szerokiego kapcia z tyłu to nie będzie rewelacji. U mnie siedzi już chyba max bo widać że obcierała opona o wahacz. A co do buta to naprawdę jest niezły. Na jak pisałeś, idzie na koło z gazu tylko śmiech. Stoopie jeszcze nie robiłem. No tylko raz ale to tak max 50-60cm nad ziemią. U mnie dodatkowo tył jest podniesiony, ale kosztem bezpieczeństwa. Rama,a raczej tylko końcówka jest tak jakby spawana, a amortyzator centralny nie inaczej. Czy też masz problemy z dźwignią zmiany biegów? Bo mi ten system troche szwankuje. Co do przyśpieszenia to odeszłem dla nsr. Nie działa mi licznik i nie mogłem sprawdzić prędkosci maxymalnej, ale Napewno idzie 120km/h bo tyle zanotowałem jak jechałem obok nsr tuż przed skończeniem trasy. Dół jest bardzo słaby, ale to nawet czasami mi się podoba. Głos rd- to jest to co mi się podoba bardzej od lepszych 125 2t od rd. Pozdrawiam i gratuluję zakupu, naprawdę było warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 18 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2005 Nie mam prawka na 125 i kasy nie starczy wiec kupie papiery od jakiejs 50 i zarejestuje ja na motorower. Czyli inaczej przebijesz numery :/Po 2 nawet to musisz zrobić ładnie bo vedziesz miał przesrane inaczej :/Ja proponuje....sprzedaj to jak najlepiej bez papieru i kup coś z papierem bo to głupia zabawa numerami sie bawić :flesje:Rozumiem jeszcze w jakimś simsonie czy jawce to sie tam gówno dzieje bo to seryjnie było jak śrubokrętem wybite...ale nie w yamasze!Co do felg....taie felgi były już w rd80lc z 1984roku wiec twoja moze byc podobna. Powiem tak: Sprzęt jest naprawde ładnie zachowany, super że oryginalny lakier...ale jest bez papieru. Wiec albo kup złoma z papieremI Zrob wielkie przekładanie! Na stara rame masz papier, w silniku robisz totalną zmianę i jest ok i na legalu. A tak to możesz wpaść w tarapaty ;)Ale sprzęcik naprawde fajnyPozdrawiam! Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi