enduroguy Opublikowano 16 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2005 Seryjna DT 50 bije DT 80? Gratuluje dobrego humoru. DT 50/80 na 100% bije DT 80 ze względu na mniejszą mase ale seryjna 50 jest w tyle. Nie wiem gdzie wyczytałeś taki bajeczki.Idą bardzo podobnie...Dzisiaj zobaczyłem przykrą rzecz bo gdy przetre prawego amora szmatką i kilka razy wcisne go to zostawia troche oleju Pewnie to są jakieś simeryngy albo uszczelki(nie znam sie),na wasze oko ile kasy zniknie z mojego portfela zamin nie przestanie wyplówać olej?Uszczelniacze kosztuja 25zł a jak Ci sie amor zatrze to kilkaset jestes w plecy conajmniejCo do tuningu na 80 to nie opłaca sie bo przeróbki nie kończą sie na zmianie cilindra i kłokaCo za bzdura. Powiedz to zawodnikom ktorzy lataja na HM'ach (bo silnik z tego co sie orinetuje masz minarelli). Zmienic mozesz wszystko pozatym jak wrzucisz sam cylinder to sprzet juz ma ok 4km wiecej i zaczyna juz troche isc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motokid Opublikowano 16 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2005 Dobra przepraszam za brdury ale zmiana na 80cm to raczej nie dopasuje od starego modelu?Chyba musze na zamówienie kupywać do mojego simliczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 17 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2005 Dobra przepraszam za brdury ale zmiana na 80cm to raczej nie dopasuje od starego modelu?Chyba musze na zamówienie kupywać do mojego simliczka.Oczywiscie ze musisz kupic nowy cylinder... Przeciez DT80lc2 to zupelnie inny silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motokid Opublikowano 17 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2005 Dzisiaj podczas jazd na deszczu zdecydowałem, że to już nie bdzie super-moto tylko cross i chce kupić wyszynową kostke na tył (18).Nie będzie pasować(za szeroka) ale tylko dlatego do musa osłone łańcucha.Myśle nad ściągnięciej jej bo jakoś w prawdziwych motorech jej nie ma i jakoś nic sie nie dzieje.Czy śmiało moge ściągnąc tą osłone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 17 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2005 Dzisiaj podczas jazd na deszczu zdecydowałem' date=' że to już nie bdzie super-moto tylko cross i chce kupić wyszynową kostke na tył (1.Nie będzie pasować(za szeroka) ale tylko dlatego do musa osłone łańcucha.Myśle nad ściągnięciej jej bo jakoś w prawdziwych motorech jej nie ma i jakoś nic sie nie dzieje.Czy śmiało moge ściągnąc tą osłone?[/quote'] Zaloż kosteke cos pod 100/90 albo cos w tym stylu. Nie zakladaj na pewn0o szerszej niz 110 bo to bedzie szło jak komar wtedy ;) Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motokid Opublikowano 18 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2005 Teraz wiem już wiele ale dzisiaj mocno mnie zastanawiało czy moge zmenieć biegi bez sprzęgła?(Mój modej to DT50R z 99r.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaze Opublikowano 18 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2005 Zmieniaj ze sprzęgłem. Przecież nie kosztuje Cie to dużo wysiłku ani czasu. Można bez sprzęgła ale licz się z częstymi awariami skrzyni biegów.A po co to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 18 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2005 Teraz wiem już wiele ale dzisiaj mocno mnie zastanawiało czy moge zmenieć biegi bez sprzęgła?(Mój modej to DT50R z 99r.)Ja pie*dole ! Sprobuj i zobacz jak wchodza. Od jednego wrzucenia sie nic nie stanie....Nie wiem co wszystkich tak podnieca w jezdzie bez sprzegla ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaze Opublikowano 18 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2005 Podpisuje się pod tym co napisał Enduroguy. Zadaj sobie pytanie: Po co ktoś stworzył sprzęgło w motocyklach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motokid Opublikowano 18 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2005 Chciałem śmigać nie puszczając pełnego gazu a tak mozna tlko bez sprzęgła :-x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaze Opublikowano 18 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2005 Chciałem śmigać nie puszczając pełnego gazu a tak mozna tlko bez sprzęgła Jasne. Tylko że jak tak zrobisz to rozj***esz skrzynie biegów :mrgreen: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 18 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2005 Chciałem śmigać nie puszczając pełnego gazu a tak mozna tlko bez sprzęgła A co na zawodach jestes że ci 1/10sekundy szkoda?? :P Nic nie traczisz na zmianie biegu a wrecz jak wciśniesz sprzegło to sie przecie na obroty ino wkreci jak gaz przytszymasz :PJa bedziesz latał na Hondzie cr 500 na zawodach to pogadamy a narazie używaj sprzęgła :P Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 18 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2005 Chciałem śmigać nie puszczając pełnego gazu a tak mozna tlko bez sprzęgła A to niby czemu? Spokojnie mozna wbijac biegi nie puszczajac gazu i uzywajac sprzegla. Kumpel tak na YZ125 ganial i niezle polewki byly :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motokid Opublikowano 20 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2005 Śmigam jak trzeba tulko znajomy(myśli że sie zna a gówno wie)wciskał mi zebym smigał bez sprzęgła bo tak jest lepiej i skrzynie sie nie jebnie ale nie posłuchałem i nie śmigałem lecz ciekawiło mnie to i chciałem sprawdzić u profesjonalistów :P dzięki za rede [ Dopisane: 14 ]Chce dodać troche dynamiki w motorku i planuje wymiane zębateka.Dokładnie tych zębatek to chce troche pujść na łatwizene i kupić tylko tylnią :twisted: .A może warto wydać więcej kasy i czasu na wymiene całej pary :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 21 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2005 Chce dodać troche dynamiki w motorku i planuje wymiane zębateka.Dokładnie tych zębatek to chce troche pujść na łatwizene i kupić tylko tylnią .A może warto wydać więcej kasy i czasu na wymiene całej pary Jak chcesz pojść na łatwiznę to wymień tylko przednią! Efekty będą a mniej zabawy :PAle zobacz w jakim stanie są ogólnie zębatki i najlepiej wymień zestaw napędowy ;) Chyba że reszta jest ok! Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi