Kilvov Opublikowano 14 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 za pośrednictwem alliegro w drodze licytacji zakupiłem te oto rękawice http://moto-akcesoria.pl/product_info.php?...?products_id=81 za 77zł. rozmiar M to 22cm, S to 20cm, obwód mojej dłoni to 21cm, ale rękawice z palcami na rower mam w rozmiarze L i elegancko mi leżą na dłoni (cienka skóra, coś pomiędzy irchą a alcantarą) więc zapokupiłem rozmiar M wszystko fajnie, gruba skóra, na samej dłoni jeszcze czuć gąbki, zadowolony jestem i dzisiaj pojeździłem w nich... ŁOBOSH! żeby wrzucić kierunek to muszę popatrzeć na kierownicę bo prawie nie mam czucia w kciuku, klamki obsługuje mi się niewygodnie (palce się nie mieszczą przy 'instynktownym' ruchu i najpierw muszę podnieść palce a potem obejmuję klamkę. Chciałem mrugnąć w pewnej sytuacji światłami (mruganie obsługiwane przez palec wskazujący) ale zanim wyczułem pstryka to już było po sytuacji i nie mrugnąłem :) czy rękawice muszą się ułożyć, albo czy przyzwyczaję się? a może mam jakoś źle dobrane? Jak to jest u Was z rękawicami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 14 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 Niestety one sie nie uloza - to taki typ rekawic. Gruby material + gruba ocieplana wysciolka i to zrozumiale, ze poczatkowo masz ograniczone czucie. Ja tych rekawic uzywam pozna jesienia. Sa wyjatkowo cieple. Nie radze ich jednak solidnie zmoczyc - po ulewie schly mi 4 dni, zaczely smierdziec w srodku i nic nie dawalo wykladanie ich na slonce czy cieply grzejnik. Podstawa to inwestowanie w przynajmniej 2 rozne typy rekawic - letnie (tylko skora, bez zadnego ocieplenia, ewentualnie tylko przewiewna wysciolka) i zimowe (typ Cafe Racer II :) ). A tak na pocieszenie dodam, ze rekawice ogolnie udane. Po roku uzywania moge im zarzucic jedynie to dlugie schnięcie. Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
odan Opublikowano 14 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 Poczesci napewno kwestia przyzwyczajenia...ja na poczatku posiadania skorzanych rekawic przy zmianie kierunkow ciagle zawadzalem o klakson :P z czasem problem zniknal i teraz jest bardzo wygodnie :) Ale napewno im grubsza skora tym trudniej poruszac paluszkami :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilvov Opublikowano 15 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2005 lukasz, Ty je traktujesz jako 'zimowe'? 8O wczoraj jak wieczorkiem pojeździłem (na pewno poniżej 10*C) to trochę zmarzłem w palce :? dzisiaj jak sobie w nich pojeździłem to już lepiej :D kwestia przyzwyczajenia jak mówicie, choć pierwsze kilka km to ciągłe przekładanie dłoni na manetkach :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Performer Opublikowano 16 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2005 ja na poczatku posiadania skorzanych rekawic przy zmianie kierunkow ciagle zawadzalem o klakson Ja też w nowych rękawicach trąbie jak głupi :-) kupiłem sobie podróbkę utica made in czajna na bazarku, wybrałem nieco mniejsze aby idealnie dopasowały się do dłoni. Na początku były lekko ciasne i uwierały wentylatory na kostkach ale proces zmiękczania (kremowanie) przyniósł idealne wyniki, jestem bardzo zadowolony. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi