Siwy_ Opublikowano 12 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 Dziwie się, że ona bez filtra powietrza dawala jeździć :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 12 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 dlatego ciagnie juz od niskich- mala dziura w obrotach jets koloKolega mial taka dziure w RX bo podobno "to normalne" po czym membrana pie*dolnela w pol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 13 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 Dziwie się' date=' że ona bez filtra powietrza dawala jeździć[/quote'] a dlaczego miała by nie jezdziić bez filtra? Tylko bez filtra to katowanie silnika bo bezposrednio do niego ciagnie caly syf. Lepiej zaluz sobie jakis bo takze z tego powodu moze Ci ciagle gaznik zasyfiac,. [ Dopisane: 13-09-2005, 16:32 ]aha magneto napisz cos jeszce o tej hondzie:) Ogulem fajny sprzet ale ile ciagnie? jak narazie) Czy jest duza czy mala np. w porownaiu do aprili rs. A jeszce jedno ten kopnik troszke głupio w "sciagaczu " nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 13 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 Siwy_ napisał:Dziwie się' date=' że ona bez filtra powietrza dawala jeździć a dlaczego miała by nie jezdziić bez filtra? Tylko bez filtra to katowanie silnika bo bezposrednio do niego ciagnie caly syf.[/quote']Bo chyba silnik dostaje za dużo powietrza :| głupiono głupio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 13 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 Bo chyba silnik dostaje za dużo powietrza niee raczej nie. Ja w Aprili prubowalem bez filtra i chodzila normalnie tylko troszke glosniej. Silnik sam sobie ciagnie powietrza tyle ile potrzebuje tylko bez filtra ciagnie kazdy syf :? :? :| Wiec tak jak juz wyzej pisalem Filtr lepiej sobie zalatw:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 13 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 Silnik sam sobie ciagnie powietrza tyle ile potrzebuje tylko bez filtra ciagnie kazdy syf Ale filtr znacznie ogranicza przeplyw powietrza (dmuchnij sobie przez gąbke i bez gąbki i zobacz ile powietrza przeleci i jaki bedzie opor!! ). Jedno jest pewne: zeby moto dobrze chodzilo bez filtra lub ze stozkiem trzeba podregulowac gaznik! OCzywiscie jazda bez filtra lub w terenie ze stozkiem jest kompletna bzdura! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek89 Opublikowano 13 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 mam takie pytanko....ile ci ciagnie ta nsr'ka??/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 13 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 aha magneto napisz cos jeszce o tej hondzie:)no wiec tak... prawde mowiac to jets to honda NS1 wiec teoretycznie przeznaczona na tor. dlatego nie ma rozrusznika(niby zeby ja odchudzic...)jak nia wracalem to Vmax wyniosl 105km/h(mierzone seatem ibiza)tyle ze do takiej predkosci potrzebne jest niewiecej niz jakies 9-10 sekund. a moze i mniej. wszystkie zebatki ma na moc i dlatego tak "slabo" czy jade sam czy z pasazerem nie czuc wiekszej roznicy- motor i tak ma niesamowitego kopa. niestety biegi(dla mnie stety bo lubie sie tym bawic) musze zmieniac co sekunde-2 ale niewiecejniz 3 seundy jesli go mocniej przydepne. z bliska motor wydaje sie byc naprawde wielki. szeroki i w miare dlugi. ale koledzy mowia ze z daleka jest minimalnie mniejszy od prawdziwych scigaczy a poznaja ze to motorowerek tylko po koncowce wydechu(ktora mam zamiar zmienic) teraz wszystko chodzi cacy i mam nadzieje ze tak zostanie. a obroty od 1' date='5-2tys do 12-13 tys tzn wejscie nie zajmuje wiecej niz sekunde(tak jak wcisne manetke tak sie wkreca. na biegach rowniez) [ [i']Dopisane: 13-09-2005, 22:28[/i] ]a jesli kogos to zainteresuje to: http://www.bikepics.com/members/magneto/00ns1-80/ w najblizszym czasie postaram sie o foty calego sprzeta bo te zdjecia byly robione podczas czyszczenia gaznika(trzeba bylo go tak rozebrac zeby dziada wykrecic...:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 13 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 magneto no no ladnie... Gratuluje sprzeta:) A co tego przyspieszenia to jesli jest tak jak mowisz to hehe jest zaje*** NO szkoda ze niema tego rozrusnziczka wsumie rpzeciez to lekkie ale trudno sie mowi ja dugo czas palilem swoja aprilie na pych a to dopiero obciach:) A jeszce jedno jak z dzwiekiem silnika , Jest tak bardzo razacy jak w apkach?motorowerek tylko po koncowce wydechu(ktora mam zamiar zmienic)chcesz zalozyc jakas sportowa czy jakas od np 600ccm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek89 Opublikowano 13 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 a ile za nia dales???zaje...sty sprzecik!!!gratki 8) tez taki chce:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 14 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 A jeszce jedno jak z dzwiekiem silnika , Jest tak bardzo razacy jak w apkach? dzwiek jest po prostu piekny. z wydechu nie slychac nic- tylko praca silnika, ktory jak sie wkreci na na wysokie to naprawde ladnie brzmi. apka chyli czola i to w 100% chcesz zalozyc jakas sportowa czy jakas od np 600ccm? od 600ccm. moze byc i od mniejszych- byleby byl chromowany i dzwiek sie nie zmienil(choc szczerze mowiac razi mnie to ze nie slysze w ogole silnika na wolnych- kiedy stoje na swiatlach czy cos...)a ile za nia dales??? zaplacilem za nia 4400zlotych. rok 2000 wiec napewno nie przeplacilem. nsrka z lat 94-96 kosztuje tyle samo a przy niej wyglada jak pol dupy zza krzaka:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi