rad3k Opublikowano 16 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2003 Nosze sie z zamiarem kupna butow na enduro malej pojemnosci. Bede w nich jezdzil glownie w terenie. Jakie firmy a moze konkretnie modele byscie mi polecili? Cena to sprawa raczej drugorzedna,ale wolabym zeby nie przekraczala 800zl. Pozdrawiam Rad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 16 Marca 2003 Administrator Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2003 Miałem kilka par:Najtańsze - NovoGar, włoskie, za ok. 600-700 zł (mam je do dziś) bardzo dobrzee zrobione, nie tak wygodne, za to trwałe. Sidi Flex Force - włoskie za 1110 zł, rewelacja, zginana kostka, pełna wygoda. AlpineStars Vector - najwyższa półka, cena powyżej 1100 zł, pełna wygoda i elegancja. Ale teraz wróciłem do Sidi Flex Force, może nie tak wytrzymałe jeśli chodzi o elegancję, za to wytrzymalsze technicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dr.Big Opublikowano 17 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2003 Niezapominajmy tez o Gaerne,chociaz musze przyznac ze ze wzgledu na dostepnosc czesci(klamry,paski,okucia) Alpinestars i Sidi sa chyba lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bUgI Opublikowano 19 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2003 Ja mam Gaerne RX2 i musze stwierdzic, ze sa zajebiste... Nie mam porownania bo zadnych innych nie uzywalem. Moge jednak powiedziec, ze ten model jest bardzo wygodny. Mimo ze buty te sa dosc sztywne to nadaja sie nawet do spacerow po zejsciu z motocykla. Wada jest to ze dosc szybko puszczaja wode. Wystarczy pojechac 30 minut w mocnym deszczu i w bucikach juz czuje sie podchodzaca do palcow wode. Mozna zalozyc jakies ochraniacze przeciwdeszczowe na buty i wtedy pewnie problem znika. Nie wiem jak to wyglada u konkurencji. Ma ktos doswiadczenie z woda w innych terenowych butach? Pozdrawiam--PawelTT600RDR750 Big (wkrotce do sprzedania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dr.Big Opublikowano 23 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2003 One przemakaja wszystkie,ja moje Gaerne traktuje jakas pasta tej firmy(po prostu nacieram a szwy "kituje" :lol: )i pozostaja dluzej suche jednak po kilku godzinach...wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 24 Marca 2003 Administrator Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2003 Przepraszam chłopaki, gafa - rzeczywiście Gaerne godne polecenia. W miarę dostępne, nie wiem, jak z "oprzyrządowaniem" ale sporo kolegów tych butach jeździ. Są też starsze egzemplarze Sinisalo, ale zauważyłem, że jakoś ludzie od tych papci odchodzą. Nie wiem dlaczego - nie badałem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bUgI Opublikowano 27 Marca 2003 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2003 ja moje Gaerne traktuje jakas pasta tej firmy(po prostu nacieram a szwy "kituje" :lol: )i pozostaja dluzej suche jednak po kilku godzinach...wiadomo. No wlasnie... widzialem kiedys takie smarowidlo ale nie mialem akurat kasy, a pozniej sobie o tym zapomnialem, a pozniej juz ich nie bylo ;) Czyli mowisz, ze chociaz troche to pomaga? Bo u mnie bez zadnej impregnacji puszczaja znacznie szybciej... ps. sorki, ze jeszcze nie przyslalem Ci tych obiecanych zdjec... Moze w weekend bede mial chwilke, zeby skoczyc do qmpla na skanerek.. nie wiem, jak z "oprzyrządowaniem" W Bielsku bez problemu... Mysle ze w innych miastach (duzo firm sprzedaje Gaerne) tez powinno byc ok. Pozdrawiam--PawelTT600RDR750BIG (na wydaniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@N!X^ Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2003 http://www.uhma-bike.pl/akcesoria_katalog.php?kid=21 tu sa ceny butow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DeTe Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2003 http://www.uhma-bike.pl/akcesoria_katalog.php?kid=21 tu sa ceny butow Z tego katalogu to polecam Wintex Aqua. Sam w takich jeżdżę i są supcio wygodne. Ale pewnie nie nadają się zbytnio w ostry teren. Osobiście częściej jeżdżę w mieście, więc zależy mi bardziej na wygodnych butach. Powodzenia w zakupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rad3k Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Ok. Dzieki! Postanowilem ,ze kupie sobie Sidi FlexForce tylko jeszcze nie wiem kiedy bo narazie inwestuje w moto :D Moze na przyszly sezon zdaze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dr.Big Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2003 Flexy to na pewno dobry wybor. :lol: @bUgi:pomaga,pomaga bez smarowidla to praktycznie od razu "ciagna" wode. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi