wojti2001 Opublikowano 12 Września 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 okaaa zrobie tak i zobacze :) pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 12 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 wkręć f80 lub f75. Oryginalnie jest zalecana f80. F95 jest swiecą zimniejszą i przeznaczona wyłącznie do malucha. Zimna swieca nie ulega samooczyszczeniu i normalne że będzie mokra i zakopcona. Romet T1 ma zalecaną F100 a silnik ten sam co w innych rometach :| W każdym razie iskry, jakie by niebyły, zawsze sprawiają trudności. . . Podobno te stare jeszcze się jakoś trzymają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LU-cash Opublikowano 13 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 Ja w swoim T1 mam championa(odpowiedniego do F100, poza tym tak pisze w oryginalnej instrukcji i chyba karcie gwarancyjnej które posiadam :mrgreen: ) i chodzi lepiej niz na iskrze, szybciej odpala, lepiej sie na obroty wkreca i sie tak nie zalewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Breżniew Opublikowano 13 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 w ogarze 205 jest silnik oznaczony 023 i fabrycznie zalecana jest świeca F80. W Romecie T1 jest inny silnik - 019 i zalecana swieca f100. Są to różne silniki i różnią sie nie tylko liczą biegów ale tez mocą . Inny jest też gażnik i tłumik wydechu. Mimo podobieństw w wygladzie są to dwa różne silniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 13 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 T1 ma szerszy wał, gaźnik o 1mm większy, tłumik jak w ogarach 200 ale wszystkie katy i wymiary cylindra są identyczne jak w 023.Ma ktoś przelicznik do świec Brisk? Bym sprawdził jakiej ciepłoty jest N15Y, która działa idealnie w przerobionym T1.p.s. Champion mi niechodził zbyt dobrze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Breżniew Opublikowano 13 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2005 Z tego co wiem to cylinder 19 i 23 różni się i to dośc znacznie. Inne są wymiary okna wydechowego i ssącego. http://www.joserodolfo.foxnet.pl/arts.php?...zytaj_arty&t=17 zaminniki niestety bez brisków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 14 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 Z tego co wiem to cylinder 19 i 23 różni się i to dośc znacznie. Inne są wymiary okna wydechowego i ssącego.Z tego co mierzyłem to różni się odlew (większa średnica kanału ssacego i wydechowego; gwint wiekszy) ale tuleja jest dokładnie ta sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi