Nitomen Opublikowano 28 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2005 jesli sie przedostanie woda do komory spalania to moze troszke kopcic tzn bedzie to para a jesli naprawde duzo jej bedzie to ci w ogole nie odpali Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobekkk Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Pod cylinder możesz spokojnie nakładać silikon. Ale nie od serca tylko cienką warstwę. Koniecznie trzeba odtłuścić powierzchnię na którą się nakłada. Niektórym się wydaje że silikon to klej jest. Trzeba chwilę odczekać aż nieco przyschnie i wtedy montować cylinder. A pod głowicą to się raczej nie sprawdzi. Jest taki sposób starych eskimosów na uszczelkę pod głowicą. Bierzesz sreberko po jogurcie czy kefirze czy czym chcesz, wycinasz otwór o średnicy cylindra, ew. obcinasz ten listek do zdejmowania złotka z kubka i masz dobrą uszczelkę. Jest ona plastyczna i idealnie wypełni wszystkie mikro szczelinki. Drugi patent: bierzesz puszkę po browarze, wycinasz odpowiedni kształt i ogrzewasz nad palnikiem gazowym (w kuchni u mamy) tylko broń Boże trzmać w płomieniu bo wtedy się pokruszy ale jeśli będziesz stopniowo ogrzewał nad ogniem to zrobi się tak samo plastyczny jak sreberko i świetnie uszczelni głowicę. Z tym że orginalne uszczelki mogą być grubsze niż aluminium z puszki i może powstać efekt splanowanej głowicy Rozumiem że sposób może wydawać się nieco buracki jednak egzamin zdaje. Nie wypali się i nie zostanie wydmuchnięte.no to przetestuej ten 2 sposob :mrgreen: puszke mam najpierw wyciac uszczelke czy ogrzewac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojteque Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Najpierw musisz przyjąć browarek a najlepiej 5 dopiero potem bierz się za robotę. To musi być świerza puszka ;). Myślę że najpierw trzeba podgrzać bo nie dam głowy że wymiary się nie zmienią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobekkk Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2005 Najpierw musisz przyjąć browarek a najlepiej 5 dopiero potem bierz się za robotęjak ja wypije 5 browarkow to mi organizm z checi roboty pzechodzi do checi picia i pojde na nastempne wiec ten plan pomimo ze jest niezly odpada ;) Myślę że najpierw trzeba podgrzać bo nie dam głowy że wymiary się nie zmieniąja niajpierw wycialem uszczelke a potem dopieo ja grzelm i wymiay sa tesame i zagrzalem ja mniejwiecej do takiego momentu jak sie farba z puszki zaczela robic brazowa/zlota [najpierw wyblakala] i teraz jest miekksze ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi