Skocz do zawartości

uszczelnianie cylindra.

KuBA
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

BaRy ale uszczelka pod cylinder tez jest "papierowa"  

pod glowice to co innego tam jest metalowa

Ale te uszczelki "specjalistyczne" sa tak zrobione ze pod wplywem temperatury sie jakby przyklejaja do cylindra i glowicy i dzieki temu wszystko tak dobrze uszczelniaaja. Ja jak zalozylem stara uszczelke pod glowice do DT to mimo iz z zewnatrz byla super to plyn lal spod glowicy ciurkiem

BaRy ale uszczelka pod cylinder tez jest "papierowa"  

pod glowice to co innego tam jest metalowa

No spox wiem, że ta pod głowice jest inna i tylko o niej pisałem a pod cylinder to takia jak te pod kape i kartery ale czy papiero podobna to nie do końca.

Przynajmniej u mnie te w orginale są jak by bardziej gumowe i elastyczne.

Próbowałem wycinać uszczelki i nawet po 3 próbach wyszło ale kurna ta wycięta w porównaniu do zużytuych orginalnych rozsypywała się w rękach. Miałem dwa różne materiał właśnie gumolit i krengielit 0,5mm(do 300 stopni) i oba były tak samo słabe. Na przykład po delikatnym przykręceniu próbnym kapy już nie szło tego rozkręcić żeby się uszczelka nie zerwała.

Dlatego dla mnie to kicha.

Może jakby dorwać jeszcze lepszy materiał ale wtedy to będzie on kosztował więce niż nowy komplet .

zatarcie silnika w skutek niewlasciwego smarowania ,ubytek wody w chlodnicy w skutek czego brak dobrego chlodzenia i efekt podobny w 4t moze rozwalic silnik (doslowanie) bo przybedzie ok 1 litra cieczy w silniku

KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41

http://www.bikepics.com/members/rysiek24/

ale jak troszke sie przedostaje to moze moto jakoś inaczej chodzi albo coś?

Człowieku naprawde szkoda Ci tych 50zł na komplet uszczelek na caly cylinder (tyle kosztuje do DT)?? Nie kombinuje tylko idz do sklepu i zrob to porzadnie, bo mi szkoda osoby ktora kupi tego RX'a i po 2 dniach strzeli uszczelka i zrobi syf w silniku.

Jak sie plyn przedostaje to swieca nim smierdzi i z wydechu tez mozna wyczuc

Polecam serwis Motoroma na ulicy chyba Chodzonego w Warszawie, bo oni zajmuja sie glownie motocyklami wloskimi takimi jak aprilia. Mimo ze Dt'tka nie jest Włochem to jakos jedyni w Wawie mieli uszczelki od ręki i to caly topend w cenie samej uszczelki pod glowice (cena chyba 50zł Atheny)