elgrey Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Witam! Posiadam Hondę NSR 125 1998r. Mam, jednak, problemy z elektryką. Mianowicie: w przednim reflektorze działają światła postojowe, długie, natomiast jeśli chodzi o światła mijania, to lewa część reflektora (jedno "kocie oko":)) świeci OK, a prawa świeci jako postojowe - jedno świeci mocno, drugie słabo. Myślę, że chodzi tu o elektrykę, bo po zmianie żarówki problem ten sam :?To jest pierwszy problem - drugi to kierunkowskazy: zamiast mrygać, świecą światłem ciągłym :? Dodatkowo prawy kierunek tylny grzeje się mocno - tak, że aż stopiła się lekko szybka. Chodzi mi po głowie przekaźnik - gdzie on się znajduje? Ale z drugiej str może to być coś zupełni innego - zauważyłem, że coś już było robione przy sprzęcie, jeśli chodzi o elektrykę (kable poizolowane). I może ktoś coś spier... :? Ktoś miał taki problem?HELP! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Masz namieszane z elektryką, skombinuj oryginalny schemat i sprawdź czy wszystko jest ok.Co do kierunków, mogę ci powiedzieć tylko moje doświadczenia z DT - najprawdopodobniej masz spalony przerywacz lub odłączony któryś z kabli do przerywacza (tego nie jestem na 100% pewien ale chyba masa)Tak więc sprawdź czy wszystkie kable siedzą na miejscu, jeśli tak to masz zepsuty przerywacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilvov Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2005 nie wiem czy to tak fabrycznie robili, czy po prostu wszystkie nerki [łącznie z moją ;) ] które widzialem były po przejściach i mialy kable poizolowane czarną taśmą :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elgrey Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Tak jest, kable poizolowane czarną taśmą ;) Jeśli chodzi o kierunki, doszedłem już do tego, że po odłoczeniu jakiegoś "Flash'era" znajdującego się w tynej części motorq (niedaleko kierunków), kierunki przestały w ogole działać. więc pewnie to jest to... czyli ten przerywacz/przekaźnik. Ale gdzie takie coś kupić? [ Dopisane: 16-08-2005, 14:02 ]Kil|vov, a czy u Ciebie w nsrce po przekręceniu kluczyka w stacyjce zapala się kontrolka "Side Stand"? Bo u mnie nie - tylko neutral (jeżeli wrzucony bieg jałowy) :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi