Skocz do zawartości

fazer - tankowanie

Gość gonek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wlewam np za 4 dychy a za kolejne 5 zuli tankuje w 3 minuty

jak się robi "pianka" pod wlewem to tankowanie idzie wolniej, trzeba lać mniejszym strumieniem, ale nigdy nie tankuję dłużej jak 2-3 min.

acha tak na marginesie wskazówka dochodzi mi do połowy przy full baku

a mam 60 tys przebiegu i wszytsko gra i buczy

ja mam dokładnie 80245 km i wszystko gra (odpukać) i buczy - mógłbym tylko pomyśleć o króćcach :|

[ Dopisane: 17-08-2005, 21:47 ]

ej, a co ze zdjęciami Waszych gratów :) wstydzicie się czy jak? ;) wrzucać do tematu!

Fazera postawić na goome to bardzo prosta sprawa :)

1. Krok - odpalasz motocykl belelble ble bleble ;)))) Sorry :D

Generalnie wygląda to tak, siadasz na końcy tego wyprofilowanego siedzenia dla kierowcy - dobrze to widać na jednym ze zdjeć jak siedzę.

Teraz tak... Rozpędzasz się na jednyce i przy 3-4 tyś puszczasz gaz i zaraz wyrywasz kierę wraz z dodaniem gazu. To standardowa technika, tutaj głównie chodzi o pozycję na moto. Trzeba jednak swoim dupskiem cofnąć się do tyłu, inaczej moto się nie będzie chciało się podnieść. Stawiam go na goomę bez strzelania ze sprzegła itp. Samym gazem :D

Jak chcecie to zainteresowanym prześlę filmik. Mój gg to 124075

• 1 miesiąc temu...

witam :P

W moim Fazerze zbiornik ma ponoć 21 litrów. Nie wiem jak oni to zmierzyli bo ja nigdy przy tankowaniu nie zbliżyłem się do granicy 16-17 l.

pare razy jeździlem z palącą się rezerwą i jak tankowalem to weszlo ok. 19l.(placilem ze lzami w oczach :cry: ), tankuje zawsze na bocznej stopce i leje do dolnej krawędzi wlewu bez problemu, a podem delikatnie dolewam do jakiejś okrąglej kwoty 8)

POZDR.