Skocz do zawartości

Ukraina-relacja z wypadu 22-29.07.2005

adu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wreszcie jakieś zdjęcia :)

Twoja relacja super! Wcale nie za długa, fajnie się czyta.

Szczególnie mi się podoba bo napisana od serca no i z wyjazdu po tym wspaniałym kraju. Gratulacje!

Wyatt

P.S. Co to za zloty w Kosowie?

I jeszcze coś mi się przypomniało (przy okazji):

fragment:

Miedzynarodowy Konkurs Dziennikarski „Zlota Paproc” zorganizowany przez Ukrainska Kampanie Alkoholowa Nemiroff

Za 80 dni wokół świata razem z Nemiroff.

5 sierpnia 2004r., dzięki poparciu kompanii Nemiroff, wystartował unikatowy projekt " Za 80 dni wokół świata " – podróż dookoła świata motocyklem. Głowni bohaterowie oraz pretendenci na ustalenie nowego rekordu w ramach ZPN w pokonaniu odległości motocaklem – mistrz sportu z mototurystyki Roman Martynuik oraz dziennikarz Nowego kanału Sergiej Dziuba. Współtowarzysze planowali pokonać 40 000 kilometrów jednym motocyklem, przecinając Europę do Portugalii, a dalej czekali na nich Marokko, Meksyk, USA, Kanada, Rosja, Chiny, Iran, kraje Azji Środkowej.

Na prawdę motopodróż wokół "kulki" trwała 72 dni, a przejechali oni motocyklem "Rakieta Futongг" razem 46 000 kilometrów.

Już w drodze Roman i Sergej musieli zmieniać trasę z powodu ciężkich warunków pogodowych, a najbardziej dramatycznym chyba stał się wybór Chin zamiast Alaski – chłopaki uważali, że w ten sposób im się uda uniknąć podróży po śniegu. Ale w Chinach na ukraińskich podróżników czekała nieprzewidzalna przepona praktycznie nie do pokonania: dosłownie w przedzień ten kraj wprowadził imbargo na wwożenie techniki używanej. W taki sposób motocykl chłopaków dostał "bilet" tam, skąd oni przyjechali do Chin – do Kanady.Przy tym okazało się, że podróżować Chinami można tylko mając specjalne zezwolenie i w towarzystwie przedstawiciela władzy. W tej sytuacji Roman Martynuik podjął decyzję kupić nowy motocykl, żeby kontynuować podróż, a Sergiej Dziuba skorzystał z pociągu i wrócił do rodzimego Kijowa.

W wyniku tego superprojektu stał się nowy rekord ZPN w pokonaniu odległości motocyklem. Poza tym w ciągu podróży motocykl chłopaków zdobiły trzy flagi – Ukrainy, z emblematem Nowewgo kanału oraz flaga kompanii Nemiroff. I do każdego kraju oni nieśli, jak sztandary, filozofię prawdziwych Ukraińców, którzy nie boją się żadnych trudności, duch których jest także mocny jak produkcja Nemiroff.

Ukraińcy twardzi są heh

Dzięki wielkie Wyatt :) Bardzo miłe i sympatyczne słowa......

A co do tych zdjęć.......widzę, że Bruna jeszcze dzisiaj nie było na 4um (i całe szczęście) :P , ale oberwie mi się pewnie jutro 8O :oops:

Obiecuję wrzucić resztę zdjęć. Taki piękny album stworzyłam, że musi on ujrzeć światło dzienne, nie ma innej możliwości! ;)

Zloty odbywają się w Kosiv, potocznie nazywanym przez Polaków Kosowem. Motocykliści i nie tylko motocykliści organizujący ten zlot, to tzw. bracia Steel Roses. Niestety nie miałam okazji ich poznać osobiście, ale nie tak dawno gościli oni w Warszawie u znajomych z BofA. Dorzucam link z ich pobytu http://www.motoby.com/Wars_2005sr_1.htm

Podobno świetni ludzie! Przyjaźni, przemili, sympatyczni..... Mam nadzieję kiedyś się o tym przekonać osobiście i może w przyszłym roku uda nam się jednak dotrzeć do Kosiv :D

A projekt Niemiroffa jest niebywały, wręcz rewelacyjny! Mieć takie przygody, to dopiero coś! Jestem żądna takich przygód, może nie aż w tak desperacyjnych czasami warunkach, ale jednak..... Chociaż ryzyko i pęd w nieznane to coś, co mnie nakręca, co nadaje memu życiu sens..... Przez to właśnie nasz byt na Ziemi jest bardziej urozmaicony, bardziej barwny i ciekawszy.......

Już nie mogę doczekać się własnych 2oo-niezależności, odskoczni od dnia codziennego, wolności, radości, niesamowitej euforii, realnych marzeń, przygody........ Mogłabym tak pisać i pisać, wymyślać i tworzyć. Co za baba ze mnie! :D Już kończę, bo co za dużo, to niezdrowo! :) :) :)

Pozdrawiam Wyatta i wszystkich świrów! (oczywiście w jak najbardziej pozytywnym tego słowa znaczeniu!) :)

• 2 tygodnie później...