zielorz Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 no ten tez nie jest nowy bo mnie na taki nie stac (150 euro) ale za 40 to wiesz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekD Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2005 Mam pytanko do osobników posiadających 4t , czy po zmianie wydechu na przelotowy dłubaliście coś w gażnikach.W silnikach kilku gaźnikowych wiadomo trzeba zsynchronizowac i ustawić ciśnienie, a jak to jest przy jednym gaźniku lub dwóch (nie podciśnieniowych) takich jak np. w XL lub XT ? To zalezy jaki jest fabryczny wydech. Jesli jest homologowany do jazdy po drodze (nocno stlumiony) to wymiana ukladu na przelotowy z reguly wiaze sie z wymiana dyszy w gazniku na dysze o wiekszym rozmiarze (w motocyklach o duzych pojemnosciach nawet o dwa rozmiary). W przeciwnym przypadku z powodu znacznego zmniejszenia przeciwcisnienia moze dojsc do uszkodzenia silnika (wypalenia zaworow, przegrzania itp). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KML Opublikowano 3 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2005 To zalezy jaki jest fabryczny wydech. Jesli jest homologowany do jazdy po drodze (nocno stlumiony) to wymiana ukladu na przelotowy z reguly wiaze sie z wymiana dyszy w gazniku na dysze o wiekszym rozmiarze (w motocyklach o duzych pojemnosciach nawet o dwa rozmiary). W przeciwnym przypadku z powodu znacznego zmniejszenia przeciwcisnienia moze dojsc do uszkodzenia silnika (wypalenia zaworow' date=' przegrzania itp).[/quote'] Dzięki Jacęty za odpowiedz, w XL tak jak widziałeś mam wydech orginalny ale nie jest on bardzo stłumiony pewnie się już wypalił bo nawet całkiem ryczy, ale to nie to samo co przelotówka.Brakuje mi tych strzałów przy zamykaniu manetki. :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 3 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2005 JA kupiłem teraz nowa (tak mi sie wydaje a jak nie to w bdb stanie) koncowke DEPa do crki i z przesylka wyszla 47 euro :) a na stara juz mam kupca czyli jak sie wszystko podliczy bede mial koncowke za niecale 140 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekD Opublikowano 4 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2005 Brakuje mi tych strzałów przy zamykaniu manetki. :mrgreen: Jak chcesz posluchac fajnych (troche niezdrowych dla silnika) strzalow to musimy sie umowic jakos na miescie. W Warriorze mam rury zupelnie puste ... :P :P ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 4 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2005 a moze je nagracie na jakis dyktafon czy cos :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SimsonFun Opublikowano 5 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 jestem za jakims maly nagraniem na pokaz bo chetnie poslucham Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KML Opublikowano 5 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2005 Jak chcesz posluchac fajnych (troche niezdrowych dla silnika) strzalow to musimy sie umowic jakos na miescie. W Warriorze mam rury zupelnie puste ... :mrgreen: spoko, tylko ja chcę mieć te strzały u siebie :P Jacek a Ty po co przelotówe do kata założyłeś, nie dla tego pięknego dzwięku :mrgreen: Na bajzlu Warszawskim będę szukał jakiejś tuby, może uda mi się coś zakupić. :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi