PGR Opublikowano 31 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2005 Siedząc przy browarze rozważam z kumplami jaka trasę obrac aby dojechac w miare sprawnie do Włoch omijając wszystkie autostrady szerokim łukiem. Juz ustalilismy przelot przez Słowację ale w Austrii za Grazem zaczynają się schody... Ma ktoś może jakies doswiadczenie w przelotachw tamte rejony :?: PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmoSquig Opublikowano 31 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2005 Proponuję przelecieć przez Alpy jakąś ładną przełęczą, fajne traski są w Karyntii, ale nie tylko. Potem raczej sugerowałbym trzymać się zachodniej strony Włoch, bo wschodnia mnie się nie podobała za bardzo. Generalnie góry są wypaśne, ale to co jest pomiędzy górami a Toskanią na wschodzie to wg. mnie syf i zero frajdy. Szczególnie okolice Wenecji - bleeee. Toskania to znów czad. Koniecznie przejedźcie się Cinque Terre (jest na zachodnim wybrzeżu) - traska jest fenomenalna, jedyna jej wada to brak stacji benzynowych na odcinku ok. 90km (ja musiałem wracać jakieś 30km właśnie z tego powodu) - warto więc zatankować przed tym ocinkiem. Bardziej na południe niż Siena jak dotąd nie dotarłem. Kiedyś pokonywałem też Alpy przełęczą Brennerską - to co było za nią po stronie Włoskiej, mnie przyprawiło o kilkudniowy opad szczenki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Moja propozycja to z Wiednia kieruj się na Bruck potem Spittal i Lienz. I tu masz duży wybór gdzie jechać. Jeżeli jeszcze nie byłeś w tamtych rejonach to "powinieneś" śmignąć przez Hochalpenstrasse i z bliska obejrzeć najwyższy szczyt Austrii Grossglockner (uwaga opłata 19 Euro). Lądujesz potem w Cortina d'Ampezzo i tu możesz objechać tzw Sella Rondę (około 150 km i ze 300 zaje**stych zakrętów) Dalej dojeżdżasz do Bolzano i tu masz kilka innych wyjść ale dokładnie niestety tam nie jeździłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi